Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Actes a les escoles d’Esplugues per l''Emergència climàtica'

Alumnes dels centres educatius de la ciutat donaran suport aquest divendres a les accions reivindicatives perquè es freni el canvi climàtic

26 de setembre de 2019

Sota el lema 'Emergència climàtica' aquest divendres 27 de setembre es faran una sèrie d'actuacions en l'àmbit internacional per reclamar que es freni el canvi climàtic, a les quals Esplugues també s’hi suma. Les actuacions han estat impulsades per Fridays for Future, una plataforma internacional que ja fa setmanes que es mobilitza per conscienciar-nos de l'emergència climàtica en la qual ens trobem i de la necessitat de protegir el medi ambient.

Els impulsors de les actuacions també han fet una crida a les escoles perquè facin una aturada a l'hora del pati i mostrin els 'Cartells pel clima’ elaborats per l’alumnat com a suport a l'emergència climàtica. A Esplugues, per exemple, l'escola Gras Soler ha comunicat a pares i mares que "després del pati, sortirem a la pista alumnes i mestres i llegirem un manifest. Els alumnes també intervindran amb les seves aportacions treballades a l'aula. Us demanem que el divendres 27 de setembre els vostres fills i filles portin una samarreta verda o blava simulant els colors de la terra per fer l'acte més significatiu".

emergenciaclimaticaTW.jpg

El Col·legi Natzaret, per la seva banda, ha demanat als pares i mares que divendres l’alumnat "porti alguna cosa de color verd. Pot ser una samarreta, una gorra, un mocador, la cara pintada... qualsevol cosa de color verd que simbolitzi el color que volem per la nostra casa: el verd de la natura. L'acció es realitzarà al pati de l'edifici de Milà i Pi i ens sumarem a una proposta internacional que es coneix com ‘L'arbre de la Vida’, i que pretén fomentar especialment la prevenció de residus". L'acció acabarà amb una passejada-marxa curta pels carrers propers, "per donar-hi visibilitat i ajudar a conscienciar tothom com és d’urgent canviar la nostra actitud vers la terra".

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B