Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

L'Audiència Jove presenta les seves propostes per millorar el benestar emocional

Prop de 400 estudiants de 4rt d'ESO les traslladen a l'Ajuntament i als seus centres, a l'acte final de la 15a edició d'aquest procés participatiu

18 de maig del 2022

"Creiem que el benestar emocional i la salut mental dels adolescents mai ha sigut gaire fàcil d'abordar ni ha estat visibilitzada. Malgrat això la pandèmia ha demostrat que és una qüestió latent en la nostra societat i comunitat". Aquest és un dels missatges que aquest 18 de maig ha llançat l'alumnat de 4rt d'ESO dels centres públics d'Esplugues, en el marc de l'acte final de la 15a Audiència Jove.

Gairebé 400 joves han participat en l'esdeveniment, que s'ha desenvolupat a la Sala d'Actes del Consell General de l'Esport. Representants dels instituts la Mallola, Joanot Martorell, Joaquim Blume i Severo Ochoa han presentat les seves propostes sobre benestar emocional.

Els joves, després d'un curs de feina, han demanat a l'Ajuntament que es posi en marxa un aplicatiu web on es puguin comunicar els problemes relacionats amb benestar emocional, així com un telèfon d'emergència. També volen poder disposar d'un especialista en salut mental als centres, així com a cursos de psicologia destinats al personal docent i tallers de nutrició i gestió emocional.

AUDIÈNCIA JOVE MAIG 22 GENERAL PROPOSTES"L'Audiència Jove és un mecanisme de participació molt valuós per a la ciutat. Per a nosaltres, per a l'Ajuntament, és com un telèfon vermell amb connexió directa amb vosaltres", ha dit l'alcaldessa, Pilar Díaz, que ha recordat que les propostes que presenten els estudiants són vinculants.

Nou servei municipal de suport psicològic a adolescents i joves

Sobre l'aplicació, l'alcaldessa ha explicat que l'Ajuntament valorarà la creació d'un apartat específic sobre la matèria a la web de l'Esplujove, a banda d'anunciar que el Consistori està treballant una nova pàgina institucional que es posarà en marxa properament. Pilar Díaz ha recordat també que el passat 16 de maig ha començat el nou servei de suport psicològic a adolescents i joves, Esplugues amb tu, que compta amb el número 633 835 900 (també hi ha atenció presencial i telemàtica).

La tercera tinent d'Alcaldia, Montse Zamora, ha afirmat que l'Ajuntament elaborarà les altres propostes: xerrades sobre psicologia, tallers de nutrició a demanda dels Instituts i la possibilitat que els tallers de gestió emocional que organitza l'Ajuntament es desenvolupin a les aules.

Els estudiants també han demanat als centres xerrades d'ajuda, sessions de ioga i meditació, psicòlegs a l'escola i sortides a l'exterior en horari escolar. Els centres s'han compromès.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B