Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

S’apliquen mesures de prevenció als mercats ambulants

15 de juliol del 2020

Coincidint amb la celebració setmanal, aquest dimecres, dels mercats ambulants de Can Vidalet i La Plana, han començat a aplicar-se les mesures especials acordades per l'Ajuntament per evitar la propagació de la Covid-19. Així, es realitzen controls d’aforament per garantir que no hi hagi aglomeracions i es pren la temperatura als accessos per garantir que no hi hagi cap persona assistent que tingui febre.

Aquestes mesures es portaran a terme també al mercadillo dels dissabtes del carrer Àngel Guimerà.

IG_mesures_rebrots_3_web_650.jpg

14 de juliol de 2020

Davant els rebrots del coronavirus que s’han produït a diversos municipis de Catalunya, el comitè d’emergències de l’Ajuntament d’Esplugues –que es va reunir aquest dilluns 13 de juliol– ha acordat diverses mesures preventives per evitar que a la nostra ciutat es produeixin contagis. D’entre les principals mesures acordades que es posaran en marxa a partir d'avui dimarts 14 de juliol destaquen:

1a. Tancament de les pistes esportives a l’aire lliure per evitar el contacte físic i facilitar que es respecti la distància de seguretat mínima entre persones d’1,5 metres.

2a. Als mercats ambulants, es realitzarà control d’aforament per garantir que no hi hagi aglomeracions i es prendrà la temperatura als accessos per garantir que no hi hagi cap persona assistent que tingui febre.

3a. Tancament dels accessos al Parc dels Torrents, cada dia a partir de les 21h i fins a les 7.30 h del matí del dia següent.

4a. Vigilància policial i controls de seguretat a tot el municipi, amb especial atenció a les terrasses de bars i restaurants perquè es compleixin els aforaments i la distància de seguretat entre persones (taules i cadires).

Els cossos policials de Mossos i Policia Local continuen fent una tasca intensiva de control sobre l’ús obligatori de mascareta a partir dels 6 anys, així com també per evitar que es produeixin reunions de grups nombroses de persones als parcs i places de la ciutat sense portar mascareta i/o respectar les distàncies de seguretat.

Amb tot, l’Ajuntament fa una crida a la responsabilitat de tothom per aturar els contagis per la Covid-19 a Esplugues i que es compleixin en tot moment les normes de seguretat, principalment ús de mascareta, respecte de la distància de seguretat i neteja de mans diverses vegades al dia.

L’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, ha reiterat que “el virus no ha marxat; malauradament segueix actiu; cal que la ciutadania sigui conscient que, si no volem tornar enrere, hem de tenir la màxima prevenció, fer cas de les normes sanitàries i complir amb tot i en tot moment". Pilar Díaz ha volgut adreçar unes paraules especialment al jovent tot dient que “han de pensar en les persones grans que tenen al seu costat, a la família, al barri, entre les amistats, perquè un jove pot ser asimptomàtic però pot fer entrar el virus a la família i contagiar el pare, la mare, l’avi o l’àvia. La salut és cosa de tots i totes”.

MesuresPrevencioperRebrots2_web_650.png

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B