Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

A punt per a Sant Mateu 2017

Chambao, Doctor Prats i La Húngara, entre una oferta musical de Festa Major on també tindran cabuda grups locals. El Mercat ‘Esplugas City’ ampliarà activitats relacionades amb el Far West.

15 de setembre del 2017

La Festa Major de Sant Mateu farà que els carrers i les places d’Esplugues bullin d’activitat durant els cinc dies que durarà la festa gran. Enguany, la festivitat local de Sant Mateu (21 de setembre) cau en dijous i això fa que la festa s’allargui del dimecres 20 al diumenge 24. Aquí en teniu la programació completa.

Tot i que el pressupost destinat a les festes és similar al dels darrers anys, uns 110.000 euros, el nombre d’activitats organitzades per l’Ajuntament i les entitats va en augment. Per exemple, les que tenen a veure amb el Mercat Esplugas City –amb prop d’un centenar de parades–, que enguany obrirà durant cinc dies i oferirà dos espectacles diferents amb cavalls (n’afegeix un) i un concert de pianola, entre altres espectacles.

També creix el festival musical i folklòric Duendes con Arte, que a la doble sessió habitual de diumenge (matí i tarda) afegeix una prèvia la tarda de dissabte, amb grups locals. La cantant andalusa de pop-flamenc La Húngara, actuació estel·lar d’aquest festival (diumenge 24), serà un dels noms musicals de les festes, juntament amb els grups Chambao i Doctor Prats, que actuaran a l’escenari del carrer Sant Antoni Maria Claret, el dissabte 23 i el diumenge 24, respectivament. En aquest escenari, la nit del divendres 22 hi actuaran DJ Blanca Ross i The Tripletz. I al parc de les Tres Esplugues, es faran diversos concerts organitzats per l’Associació de Festes Populars d’Esplugues.

Però no serà aquesta tota l’oferta musical, ja que “enguany hem apostat fort per donar cabuda a grups locals de diferents estils”, afirma la regidora de Cultura, Maribel Aguilera. És el cas de Clàssics Mousikh Quartet (versions dels anys 50 i 60 de soul i jazz), Los Inolvidables 70’s o els que actuaran a l’Escenari Esplurock la nit del dissabte 23 al parc dels Torrents –una altra de les novetats d’enguany–, a més de la prèvia ja esmentada de Duendes con Arte.

Un dels actes centrals de tota Festa Major és el pregó, que enguany es farà la nit de dimecres 20 i anirà a càrrec d’un il·lustre esportista espluguí: l’ex campió estatal de natació Jordi Jou, actualment un dels millors tècnics espanyols d’aquest esport.

Altres activitats multitudinàries seran la Festa Holi, el Correfoc, la Diada Castellera, la Trobada Gegantera i el Piromusical final. D’altra banda, el Torneig Ciutat d’Esplugues d’handbol juvenil es farà del 15 al 17 de setembre.

Espai per denunciar agressions sexistes

Com ja va passar al juliol amb la festa de Santa Magdalena, una xarxa d’agents preventives, una carpa informativa que es col·locarà a diferents espais festius, un telèfon (620 285 111), l’app de seguretat d’Esplugues i el personal municipal format especialment per aplicar el nou Protocol per unes festes lliures de violències sexistes, contribuiran a fer de la Festa Major de Sant Mateu un espai de diversió per a tothom.

El protocol d’actuació, que sorgeix del treball de l’Ajuntament, entitats de la ciutat i la societat civil, fa una crida a tota la ciutadania perquè cap agressió sexista (física, verbal o gestual) quedi sense resposta. Tothom podrà denunciar una agressió a les agents preventives o l’organització, i les persones agredides estaran acompanyades en tot moment.

Trobada Gegantera

A pocs metres d’on tindrà lloc la Diada Castellera, a la plaça Catalunya, i previ recorregut pels carrers del centre, diumenge al matí es podrà gaudir també de la 33a Trobada de Gegants i Capgrossos d’Esplugues, que comptarà amb convidats d’alçada provinents de Sant Just Desvern, Sant Boi, Cornellà de Llobregat, Sabadell, Sant Joan Despí, Valls, Santa Coloma de Cervelló, Santa Coloma de Gramenet, a més dels gegants locals, que enguany estaran acompanyats d’un grup de l’Escola Municipal de Música.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B