Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

A la recerca de talent i de més inversions per a la ciutat

Comença a reunir-se el Grup Impulsor de Ciutat, persones de diversos àmbits que treballaran per potenciar la imatge de la ciutat de cara a atreure noves inversions productives

13 de març del 2017

Generar nous espais de col·laboració publicoprivada que permetin projectar el potencial de la ciutat; identificar projectes innovadors des de la perspectiva de la promoció econòmica; decidir iniciatives perquè Esplugues avanci cap a una economia basada en la indústria, el coneixement i la innovació, i valorar la conveniència de generar una marca territorial per Esplugues. Amb aquests objectius va arrencar el 9 de març la primera sessió del Grup Impulsor de Ciutat, que l'Ajuntament ha conformat a partir d'una desena de persones dels àmbits acadèmic, empresarial, associatiu i administratiu, vinculades amb la ciutat i amb opinions qualificades en coneixement, investigació i emprenedoria.

 

La creació d'un grup que ajudi a la recerca de noves inversions productives, de talent i de majors oportunitats per a la ciutat d'Esplugues és una de les accions que contempla el Pacte per a la Reactivació Econòmica i la Creació d'Ocupació de Qualitat 2016-2019. La primera reunió va estar liderada per l'alcaldessa, Pilar Díaz, que va manifestar la seva intenció d'acudir a totes les reunions. "Aquesta primera trobada ha creat moltes expectatives!, va assenyalar. L'objectiu és tenir dissenyat un pla de treball cap a finals d'any, i implementar-ho en el 2018.

Qui compon el grup?

El grup l'integren des del director de l'institut Severo Ochoa, l'únic de la ciutat que ofereix cicles formatius, fins al cap de Recursos Humans de l'empresa Nestlé, passant pel director de la Fundació Sant Joan de Déu (que es dedica a la investigació biomèdica), un representant de la companyia de diagnòstic clínic Labco o un consultor informàtic. També hi ha el director del Pacte Industrial de la Regió Metropolitana i el director acadèmic del postgrau d'Smart Cities de la Universitat Oberta de Catalunya.

La primera reunió va servir per assentar les bases del treball a realitzar. A tall d'exemple, un dels integrants va plantejar el repte que té al davant el grup a través de dues preguntes: "quins actius té la ciutat i què volem ser de grans".

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B