Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Més de 110 comerços d'Esplugues s'uneixen a la reforma horària tancant avui a les 19 hores

Aquesta tarda, conferència a l'Espai Baronda sobre 'Horaris, son i salut'

28 de febrer del 2018

Avui, dins les activitats de la setmana dels horaris d'Esplugues, els comerços adherits a la iniciativa per la reforma horària tancaran les seves portes a les 19 hores. És un gest, una prova pilot i una forma de reivindicar uns horaris més racionals que, de moment, costen d'assolir. Els establiments adherits són més de 110, als barris de Can Vidalet (46), el Centre (36), La Plana (15), el Gall (6), Can Clota (4), Montesa (1), La Mallola (1) i Ciutat Diagonal (1).

Xarxa d'Empreses, Entitats i Comerços

Els comerços participants formen part de la Xarxa d'Empreses, Entitats i Comerços per a la Reforma Horària a Esplugues, que ja compta amb més de 150 membres. A més de participar en la setmana dels horaris amb el tancament avançat de dimecres 28 de febrer, la xarxa es proposa crear un espai d'intercanvi d'iniciatives i recursos per avançar cap a la recuperació de les dues hores de desfasament horari en relació a la resta del món, impulsar una nova cultura del temps a les organitzacions a favor de models més eficients i més flexibles i consolidar el factor temps com a nova mesura de llibertat, equitat i benestar.

Un canvi possible

Els objectius de la iniciativa per la reforma horària respecte al comerç són augmentar la compactació horària de les botigues i consolidar una franja horària de consum responsable, uns objectius que es plantegen, amb el compromís del govern de la Generalitat, per al 2025. Es tracta d'un canvi difícil, però que des de la iniciativa per la reforma horària es compara amb d'altres que també semblaven impossibles de fer en el passat, com posar-se casc a la moto i cinturó al seient del darrere del cotxe, deixar de fumar als locals públics o fer recollida selectiva.

Conferència sobre el son i la salut

En el marc de les activitats de la Setmana dels Horaris, avui dimecres a les 18 hores, a l'Espai Baronda, es farà la conferència Horaris, son i salut, on el doctor Francesc J. Segarra, coordinador de la Clínica del Son del Dr. Estivill, parlarà de la relació directa entre els bons hàbits a l'hora de dormir i la bona salut.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B