Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

"Les dones han de formar part de la transformació digital"

La Jornada Emprenem, organitzada per Ajuntament i Consell Comarcal, tracta sobre la necessitat de feminitzar el sector digital

7 de juliol del 2021

De les diverses intervencions a la Jornada Emprenem sobre Feminisme i transformació digital, cal destacar:

L'alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, recalca que s'ha de garantir la presència de les dones a la transformació digital perquè poden donar una mirada igualitària.

"A l'Ajuntament, els algoritmes ens serviran per planificar i rectificar, quan convingui, les polítiques que fem" i per "posar correctors per poder servir de manera igualitària" a la ciutadania, ha subratllat.

Fotopernoti.jpegEva Martínez, presidenta del Consell Comarcal, ha dit que no podem deixar que el sector digital avanci reproduint les mateixes desigualtats de gènere, cal garantir la incorporació de la perspectiva feminista.

Carme Artigas, secretària d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, afirma que, si es tanqués la bretxa digital amb les dones, el PIB d'Espanya augmentaria 230.000 milions d'euros. "L'èxit de l'ambiciosa transformació digital que afrontem passa per tancar la bretxa digital de gènere i fomentar al màxim tot el talent femení", ha afegit.

Lourdes Muñoz, codirectora de la Iniciativa Barcelona Open Data, destaca la importància de tenir dades digitals que es puguin desglossar per sexe per aconseguir la igualtat de gènere. Segons Muñoz, les dones han d'estar al sector digital perquè és a on s'està configurant el món del futur.

Lídia Arroyo, investigadora TIC i gènere (Internet Interdisciplinary Insitute), diu que si no s'incorpora la perspectiva feminista a les "tecnologies androcèntriques", disminueix l'interès de les joves en la tecnologia.

Carina Lopes, responsable del laboratori d'idees de la Digital Future Society al Mobile World Capital, diu sobre la presència de les dones a la transformació digital que l'algoritme de les dades digitals "no és neutral, té materialitat i està definint el nostre futur".

Marta Continente, gerent d'Innovació i Transformació Digital de l'Ajuntament de Barcelona: "El repte és que en el sector privat les dones s'empoderin per manar. No és que hi siguin, sinó que manin. La batalla la guanyarem sent competitives. Hem de vèncer la por a manar".

 

7 de juliol de 2021

L'Espai Baronda acull avui dimecres 7 de juliol la 9a jornada Emprenem, que organitzen l'Ajuntament i el Consell Comarcal del Baix Llobregat cada estiu a Esplugues. Aquesta edició es dedica a l'emprenedoria femenina i transformació digital i té com a objectiu mostrar la situació de les dones en ambdós sectors.

Pilar Díaz, alcaldessa d'Esplugues, i Eva M. Martínez Morales, presidenta del Consell Comarcal del Baix Llobregat, obriran la jornada a les 9.45 h.

Carme Artigas, secretària d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, depenent del Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, farà la conferència Emprenedoria digital femenina a les 10 hores.

A les 10.30, Lourdes Muñoz Santamaria, codirectora de la Iniciativa Barcelona Open Data, presentarà dades sobre Feminisme i digitalització.

A les 10.45 es farà una taula rodona sobre Dones al capdavant de la digitalització, amb la participació de Lourdes Muñoz, Carina Lopes, responsable de laboratori d'idees de la Digital Future Society del Mobile World Capital, i Lidia Arroyo Prieto, investigadora TIC i gènere, Internet Interdisciplinary Institute - IN3 UOC. La moderadora serà Blanca Moreno Triguero, sociòloga i comunicadora directora de la Consultoria MIT.

La taula rodona Com propiciem aquesta transformació, a les 11.45 h, també serà moderada per Blanca Moreno. Hi participaran l'alcaldessa Pilar Díaz i Marta Continente i Gonzalo, gerent d'Innovació i Transformació digital de l'Ajuntament de Barcelona.

Tota la informació sobre la jornada, aquí.

La jornada es pot seguir en directe per Youtube:

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B