Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

35 obres d’artistes de tot el món seleccionades en la 19a Biennal de Ceràmica Angelina Alós d’Esplugues

Un centenar d’artistes s'havien inscrit al certamen amb 184 obres

17 de juliol del 2018

La Biennal de Ceràmica Angelina Alós, que organitzen l’Ajuntament d’Esplugues i els Museus d’Esplugues, comptarà aquest any amb la participació de 92 artistes ceramistes d’arreu del món, que han presentat un total de 184 obres creatives de tècniques i estils diversos. El 13 de juliol va tenir lloc la primera reunió del jurat per deliberar sobre les obres presentades i escollir les peces seleccionades, candidates als guardons i que formaran part de l’exposició temporal.

El jurat, format per Pilar Vélez, directora del Museu del Disseny de Barcelona; Montse Frisachs, crítica i periodista d’Arts Visuals del Punt Diari, i Maria Bofill, ceramista, va apreciar l'originalitat, la dificultat tècnica i la qualitat estètica de les 184 obres a concurs, de les quals en va seleccionar 35 peces. La llista d'aquestes obres escollides s'ha publicat al web dels Museus d'Esplugues. El jurat es tornarà a reunir després de l'estiu per escollir les 3 obres guanyadores.

Les obres seleccionades i guanyadores es podran veure a partir del 25 d’octubre del 2018, data de lliurament dels premis, i fins al gener del 2019, al Museu Can Tinturé. La Biennal de Ceràmica Angelina Alós d’Esplugues compta amb el patrocini de FIATC Assegurances, Nestlé i Soler i Sauret.

Participació local i  internacional

El 30 de juny del 2018 es va tancar el període d’inscripció en la 19a edició de la Biennal, amb un 40,22% de participants de Catalunya, un 38% de participació internacional i un 21,74% de la resta d’Espanya. Cal destacar també un 68% de presència femenina.

Després de l’èxit assolit en l’edició anterior, en què la participació internacional va créixer un 72%, la present consolida la dimensió internacional del certamen. Un creixement sostingut que es va iniciar en l’edició de 2012 i que reivindica la ciutat d’Esplugues i el seu patrimoni ceràmic a escala mundial.

Entre la participació estrangera destaca l’asiàtica, d’un 15%, amb artistes de països com la Xina, Taiwan i el Japó, llocs on la ceràmica té un paper molt significatiu tant en la vida quotidiana com en el terreny artístic.

© AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT
Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950 | NIF P0807600B | Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | Correu electrònic: ajuntament@esplugues.cat