Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

25N, una jornada reivindicativa a Esplugues per acabar amb la violència masclista

26 de novembre del 2018

Ahir diumenge, 25 de novembre, se celebrava el Dia Internacional contra la Violència Masclista. Esplugues es va unir a les reivindicacions que assenyalen que la violència contra les dones es pot eliminar de la societat si aconseguim crear una societat que abandoni les bases masclistes que la conformen i que la publicitat, la moda, els mitjans de comunicació o el mateix llenguatge segueixen perpetuant.

"A Europa, una de cada tres dones ha patit violència física o sexual durant la seva infantesa a mans d'un adult, i a Catalunya, una de cada quatre dones ha sigut víctima d'un atac masclista d'extrema gravetat", dades que provenen de la darrera enquesta europea de violència i de l'Enquesta de Violència Masclista del 2016 a Catalunya i que formen part del manifest que es va llegir diumenge a plaça Santa Magdalena. Al manifest es va expressar la necessitat de mesures de prevenció, de recursos "per garantir una atenció digna i de qualitat a les dones" que pateixen la violència i de "més professionals especialitzats en l'atenció a filles i fills", entre altres qüestions.

Després de la lectura del manifest es va iniciar a Esplugues la 6a Marxa Comarcal contra la Violència Masclista, una marea de color violeta amb consignes com 'Prou', 'No és No' o 'Ni Una Menys', que va acabar al parc de Torreblanca (Sant Joan Despí).

Aquí podeu veure imatges de la jornada del 25N a Esplugues:

Dia Internacional contra la Violència Masclista

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B