Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

‘A Esplugues, mercats cardioprotegits’

Un dels primers municipis catalans que instal·la desfibril·ladors als mercats municipals, que se sumen als 13 que hi ha a altres espais de la ciutat
‘A Esplugues, mercats cardioprotegits’

Demostració d'ús de desfibril·lador al mercat de Can Vidalet

7 de novembre del 2017

Els dos mercats municipals d’Esplugues, el de Can Vidalet i el de la Plana, disposen ja de desfibril·ladors de darrera generació, gràcies a una iniciativa impulsada per la Fundació Barcelona Salut (entitat sense ànim de lucre, fundada per 25 reputats metges i investigadors, que està estenent aquest programa a tota Catalunya), la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament d’Esplugues, que compta amb la col·laboració de l’Obra Social la Caixa. A més, el projecte A Esplugues, mercats cardioprotegits es completa amb un tercer portàtil per als mercats ambulants.

Esplugues és un dels primers municipis de Catalunya que ha instal·lat desfibril·ladors als seus mercats municipals, que s’han instal·lat en llocs de màxima visibilitat i accessibilitat amb l’objectiu de protegir tota l’àrea comercial i els voltants. Això se suma als 11 desfibril·ladors externs (DEA) que hi ha a diversos espais i equipaments de la ciutat i als ja existents a l’interior dels dos complexos esportius. Entre aquest any i el vinent, també està previst dotar les farmàcies d'Esplugues amb aquests aparells, també en conveni amb la Fundació Barcelona Salut.

A Catalunya, una de cada quatre persones mor a causa d’una malaltia del cor. Poden afectar tothom, tan homes com dones, i a qualsevol edat: des de nadons fins a gent gran. El desfibril•lador automàtic és un dispositiu de fàcil utilització que només actua en cas de necessitat i que pot ser aplicat per qualsevol persona tot i que no tingui coneixements sanitaris.

Durant l'acte de presentació que ha tingut lloc a l'exterior del mercat de Can Vidalet, l'alcaldessa d'Esplugues, Pilar Díaz, ha assenyalat que "quan parlem de desfibril·ladors a espais i equipaments públics, parlem de salut pública, i per això, l'Ajuntament ha estat sensible en aquest tema i hem volgut contribuir a fer d'Esplugues un entorn cardioprotegit".

El vicepresident de la Fundació Barcelona Salut, Lluís Asmarats, va subratllar que "la mort sobtada causa cada any més de 3.000 morts a Catalunya, una xifra 19 vegades superior a les produïdes per accident de circulació" i que des de l'inici del projecte a Catalunya, fa tres anys, "s'han salvat 40 vides". La directora comercial provincial de CaixaBank, Cristina González, va dir que a l'obra social de l'entitat financera no va haver dubtes a l'hora de donar suport a aquest projecte, "que està salvant vides".

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B