Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Els Museus d'Esplugues de Llobregat

Els Museus d’Esplugues de Llobregat (MEL) compten amb dos centres museístics, el Museu Can Tinturé i el Museu de Ceràmica “La Rajoleta”, antiga fàbrica Pujol i Bausis.

El Museu Can Tinturé

El Museu Can Tinturé acull la col·lecció de rajola de mostra de Salvador Miquel, adquirida l’any 1999 per l’Ajuntament d’Esplugues amb l’objectiu de preservar-la i de fomentar-ne l’estudi i la difusió. Can Tinturé és el primer museu monogràfic de rajola de mostra de l’estat espanyol i n’exposa peces produïdes des del segle XIV al segle XIX.

La col·lecció Salvador Miquel descobreix la importància com a expressió artística i patrimoni cultural de les rajoles de mostra, que van constituir els revestiments ceràmics de molts habitatges de Barcelona, d’arreu de Catalunya i de la Península Ibèrica des dels temps medievals fins al moment en què es va industrialitzar el seu procés de fabricació.

El Museu de Ceràmica “La Rajoleta”

La  Fàbrica Pujol i Bausis, coneguda popularment com La Rajoleta, va ser el centre de producció de ceràmica industrial més important de Catalunya i un dels més destacats de l’Estat espanyol durant els segles XIX i XX. Adquirí un protagonisme especial durant el modernisme, època en què va ser proveïdora d’arquitectes de renom, com ara Antoni Gaudí, Domènech i Muntaner, Puig i Cadafalch o Gallissà.

Degut aquest vincle amb el modernisme i amb els arquitectes modernistes, Esplugues va lligar La Rajoleta a l’Any Gaudí, celebrat al 2002. Aixó va permetre acompanyar la visita a les estructures, que s’havien inaugurat aquell mateix any, amb una exposició permanent que encara està vigent, amb algunes modificacions.

El recinte, tan sols, és pot visitar de manera guiada els diumenges o prèvia concertació, perquè es troba a l’espera d’iniciar el que ha de ser el futur projecte del Museu de Ceràmica “La Rajoleta”.

 

Informació i reserves

MEL. Museus d'Esplugues de Llobregat

Can Tinturé i La Rajoleta

C. Esglèsia, 36

08950, Esplugues

Telèfon: 934700218

museus@esplugues.cat

www.museus.esplugues.cat

 

Horari:

De dimarts a dissabte, de 17 a 20h

Dissabtes, diumenges i festius, de 10 a 14h

Grups concertats: de dimarts a diumenge, de 10 a 14h

Serveis

© AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT
Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950 | NIF P0807600B | Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | Correu electrònic: ajuntament@esplugues.cat