Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Habitatge

header_600_ambconnecta_U.jpg

- Habitatge-

welcome_habitatge_U.jpg

Tots els tràmits amb l’Oficina de l’Habitatge s’han de canalitzar a través del correu oficinahabitatge@esplugues.cat o al telèfon gratuït 900 300 082.


Davant la situació d'emergència sanitària i l'estat d'alarma decretat pel Govern de l'Estat, s'han aprovat diferents mesures per ajudar a pal·liar els efectes econòmics i socials que poden afectar la ciutadania. En aquest apartat es recullen aquelles relacionades amb l'habitatge.


DOCUS_habitatge_LLOGUER_U.jpg

- Lloguer-

 

· Es prohibeixen els desnonaments d'inquilins durant sis mesos de l'entrada en vigor de l'estat d'alarma.

· Nou programa específic per a víctimes de violència de gènere, persones sense llar i altres especialment vulnerables.

S'estableix un ajut de fins a 600 euros al mes, que pot elevar-se en casos justificats fins a 900 euros, sempre amb un límit del 100% de la renda de l'immoble. I s'afegeixen altres 200 euros per a l'atenció de les despeses de manteniment, comunitat i subministraments bàsics, amb un límit del 100% d'aquests. Si vols saber si hi tens dret, consulta al 060, servei d’informació de l’Administració General de l’Estat.

· Rebuts ajudes al lloguer

Les persones que ja tenen concedit l’ajut per pagar el lloguer de l’habitatge durant l’any en curs i que han de justificar-lo amb l’aportació dels rebuts, han de lliurar aquests rebuts de manera telemàtica a oficinahabitatge@esplugues.cat.

· Convocatòries 2020 de subvencions per al pagament del lloguer

Consulta-ho aquí

· Ajudes al lloguer de la Generalitat

Consulta aquí els ajuts al lloguer per a contribuir a minimitzar l’impacte econòmic i social del COVID-19 de la Generalitat de Catalunya

· Pisos de promoció municipal de lloguer per a joves

A Esplugues de Llobregat tenim 4 promocions de lloguer per a joves, que estan situats a:

a)ISIDRE MARTÍ núm 5-7

b)JOSEP MARIA VENTURA núm. 14-16

c)GASPAR FABREGAS núm. 63-65

d)JULI GARRETA núm. 1-3

Totes les persones que es puguin acollir al Reial Decret 11/2020 cal que es dirigeixin a l’empresa Visoren Renta (empresa que gestiona els habitatges) Per a més informació cal posar-se en contacte trucant al telèfon 93 418 33 16, o bé enviant un correu electrònic a explotacio@visoren.es

MORATÒRIA PER AL PAGAMENT DEL LLOGUER D'HABITATGES DE PROTECCIÓ OFICIAL

 

Header_habitatge_hipoteca_U.jpg

- Hipoteca-

  · El Govern ha aprovat una moratòria de 3 mesos en el pagament d'hipoteques a persones que hagin reduït els seus ingressos o estiguin en situació d'atur pel coronavirus. Per tenir-hi dret, el deutor haurà de presentar una sol·licitud a l'entitat financera que hagi concedit el préstec acompanyant-la amb els documents que acrediten la seva situació de vulnerabilitat o d'una declaració responsable.

  · S'estableix la possibilitat d'una moratòria en els crèdits i préstecs no hipotecaris que mantinguin les persones en situació de vulnerabilitat, incloent-hi els crèdits al consum.

  Gestió telemàtica aquí

NORMATIVA  MORATORIA DEUDA HIPOTECARIA

 

HEADER_habitatge_AIGUA_LLUM_GAS_U.jpg

- Aigua, llum i gas -

  · Durant l'Estat d'Alarma, cap companyia podrà tallar-te els subministraments.

  · En cas de necessitat, les companyies hauran de flexibilitzar el pagament dels rebuts.

  · Les llars beneficiàries del bo social el tenen prorrogat automàticament fins al setembre.

  · S'amplia el col·lectiu de potencials perceptors del bo social elèctric als autònoms que hagin cessat la seva activitat o vist reduïts els seus ingressos en més d'un 75%.

  · S’ha aprovat una reducció d'un 50% en el cànon de l'aigua durant els mesos d’abril i maig.

 

HEADER_habitatge_ALTRES_TEMES_U.jpg

  · Espais comunitaris
  Cal respectar la limitació de grups d’un màxim de 10 persones mantenint les mesures de seguretat (ús de mascareta, distància de 2 metres, absència de contacte físic...). Eviteu el contacte amb els elements comuns, com ara bancs o similars.

  · Hotels i altres establiments turístics

  Poden obrir amb limitacions. Les zones comunes hauran de romandre tancades. No es permetrà l’ús de piscines, spas, gimnasos, miniclubs, zones infantils, discoteques, salons d’esdeveniments i d’altres no imprescindibles per a l’hostatge. Cal garantir sempre les distàncies de seguretat i la neteja i desinfecció. Sí que podran obrir restaurants i cafeteries propis per donar servei als clients allotjats.

  Els hotels considerats serveis essencials podran permetre l’accés a les seves instal·lacions i serveis de lavabo i restauració als transportistes professionals de mercaderies tot i que no hi estiguin allotjats.

 

HEADER_habitatge_REIAL_DECRET_U.jpg

REIAL DECRET 11/2020, publicat al BOE L'1 d'abril de 2020


HEADER_habitatge_MESINFO_U.jpg

PREGUNTES I RESPOSTES AGÈNCIA HABITATGE GENERALITAT DE CATALUNYA

GUIA JOVES I HABITATGE: mesures urgents durant el COVID 19

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B