Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Audiència Pública de nois i noies d'Esplugues

Imatge APL'Audiència Pública de Joves

En què consisteix?

És un mecanisme de participació ciutadana adreçat a l'alumnat de 4t d' ESO que impulsa espais de debat per al jovent atesa la dificultat de comptar amb aquest col·lectiu en altres espais de participació.

S'articula als Instituts d'Esplugues per contribuir a la formació del jovent en els valors i les actituds pròpies de la participació, a més de generar debat i propostes per a la transformació de la ciutat.

Els projectes volen sensibilitzar als nois i noies sobre la participació i els valors democràtics.

 

Qui hi participa?

Joves de 4rt d'ESO dels IES públics d’Esplugues. Tots els estudiants de 4rt d’ESO en són participants. Únicament els representants (2 per aula) treballen a les sessions intercentres, amb 20 representants.

Com ho fem?

El projecte consta de quatre sessions a les aules, que es complementen amb dues sessions intercentres on assisteixen representants de tots els grups i comparteixen l'espai de debat amb l'estament polític i tècnic per arribar a prendre una decisió i aportar propostes pel desenvolupament de la guia de recursos. Aquesta proposta final es presenta a un acte final en format d'Audiència Pública però més flexible i dinamitzada amb activitats dissenyades i portades a terme pels joves. Aquest acte, on es convida als representants polítics, hi assisteixen la totalitat de nois i noies participants.

Acte audiència pública

Quins són els objectius de l'Audiència Pública de Joves?

·    Educar en la participació i en els valors democràtics.
·    Infants i joves coma a ciudatà actiu i compromès.
·    Educar en valors i actituds que augmentin diferents competències : Escolta activa, reflexió , expressió oral , debat, argumentació , dialogar, prendre decisions, compromís , esperit crític.
·    Compromís amb els afers de la ciutat .

Les  propostes que es generen tenen un impacte sobre la ciutat i per tant els resultats son tangibles. Per exemple, una de les propostes sorgides a l'Audiència pública de joves va ser el desenvolupament del programa sobre el Dia Internacional contra la Violència Masclista, dissenyat atenent a les peticions del jovent que van treballar a l'Audiència.

Consulta tota la informació sobre totes les EDICIONS de les Audiències Públiques de Joves:

 

Per a més informació podeu adreçar-vos a la Regidoria de Participació Ciutadana

Adreça:  Carrer de la Riba, 36

Telèfon 93 371 33 50 (ext. 2431)

Adreça correu electrònic: participació@esplugues.cat

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B