Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Processos participatius

Tota la informació sobre els processos participatius oberts per definir línies futures d’acció municipal.

A finals del 2017, es va presentar a la ciutadania el nou canal de participació telemàtica https://participa311-espluguesparticipa.diba.cat/

Plataforma participació Esplugues

Aquest portal conté tota la informació dels processos participatius que es fan des de finals del 2017. Permet fer el seguiment dels procesos i les seves fases. Tots els processos són oberts a la participació de la ciutadania empadronada a Esplugues i major de 16 anys.

 

Normativa de participació a Esplugues:

Els òrgans de participació ciutadana de l'Ajuntament d'Esplugues, el dret a la informació i a la participació i el foment de l'associacionisme estan regulats pel Reglament Orgànic Municipal (ROM). A continuació podeu trobar el contingut del ROM que fa referència a aquests àmbits: Normativa sobre Participació Ciutadana (articles del ROM)

 

PRESSUPOST PARTICIPATIU MUNICIPAL

Aquest procés permet a la ciutadania decidir part del pressupost municipal de l'any vinent destinat a inversions.

 

Pressupost Participatiu 2018

Més informació a ESPLUGUES PARTICIPA

Consulta totes les EDICIONS DEL PRESSUPOST PARTICIPATIU

 

PLA ESTRATÈGIC ESPLUGUES 2025 (TANCAT)

Aquest procés participatiu s'ha iniciat per recollir aportacions ciutadanes al voltant del Pla Estratègic 2025, un document que recollirà les línies d’actuació per avançar cap a un model de ciutat sostenible, intel·ligent i cohesionada.

L'enquesta es realitza del 17 de setembre al 31 d'octubre de 2016: Informe dels resultats de l'enquesta ciutadana Esplugues 2025

Punts d'accés a l'enquesta: dues urnes per dipositar les enquestes als PACs i una a l'Ajuntament. També es poden omplir digitalment a través del web www.esplugues2025.cat. En aquest web, a més de l'enquesta, es publica informació sobre el Pla Estratègic, com l'agenda d'actes previstos i la seva presència a les xarxes socials. Es realitzen diversos actes amb la participació i col·laboració de les associacions de veïns i entitats ciutadanes, amb la presència de persones enquestadores.

Notícia 19/09/2016: "La ciutadania comença a participar per definir el Pla Estratègic Esplugues 2025"


PLA LOCAL DE SEGURETAT D'ESPLUGUES 2016-2019 (TANCAT)

El 18 de gener de 2016 se celebra una audiència pública al Saló de Plens de l’Ajuntament per conèixer la proposta de Pla Local de Seguretat d’Esplugues per als propers 4 anys i poder fer aportacions i suggeriments. Es tracta d'una jornada participativa amb representants de les entitats ciutadanes i de les Associacions de Veïns amb l’alcaldessa, Pilar Díaz, i responsables de la Policia Local, els Mossos d’Esquadra i el Cos Nacional de Policia.

Notícia: "Entitats ciutadanes participen a l'audiència pública de presentació del Pla Local de Seguretat"

 

PLA D'ACTUACIÓ MUNICIPAL (PAM) 2019-2023

El Pla de Actuació Municipal (PAM) és un conjunt d’accions, projectes i iniciatives que impulsarà el govern municipal durant els anys 2019-2023. S’estructura en tres grans eixos que inspiren tota l’actuació municipal i que defineixen la ciutat que volem ser: inclusiva, sostenible i intel·ligent.

A Esplugues s’aposta per un model de ciutat basat en la convivència, el benestar i la qualitat de vida de les persones. Per això, el PAM es constitueix com un document obert, flexible i que requereix de la participació ciutadana i entitats del municipi amb l’objectiu d’incorporar les diferents sensibilitats que a la nostra ciutat es desenvolupen.

PAM 2019-2023

 

PLA DE MOBILITAT URBANA SOSTENIBLE ESPLUGUES 2020 PMUS (TANCAT)

La planificació i gestió de la mobilitat inclou tots els modes de transport: vianants, bicicletes, transport públic, vehicle privat, etc. i tots aquells elements externs que també en formen part: medi ambient, seguretat viària, etc.

Fins al 31 de maig, abans de la seva aprovació definitiva, s’obre de nou un període de 45 dies per tornar a recollir aportacions i suggeriments de la ciutadania al Pla de Mobilitat Urbana Sostenible.

Es van poder enviar les aportacions al correu electrònic mobilitat@esplugues.cat

Veure el document resum.

Veure el programa d'actuacions.

Veure les aportacions del Procés de participació ciutadana.

 

També podeu consultar els ESPAIS ESTABLES DE PARTICIPACIÓ

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B