Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Bones pràctiques d'Empreses, Entitats i Comerços per a la Reforma Horària a Esplugues

Adela Asesores: CONCILIAR FEINA I FAMÍLIA

Adela Asesores, SL és una gestoria fiscal, laboral i comptable en la qual la majoria d'empleades són dones. És una empresa que aposta clarament per facilitar el màxim possible la conciliació laboral i familiar, atenent les necessitats de cada treballador o treballadora amb diferents mesures, tals com adaptar la jornada laboral a les seves necessitats horàries, motiu pel qual té un horari d'apertura al públic de 8 h a 19 h de dilluns a dijous i els divendres de 8 h a 14 h. Dintre d'aquest horari tan ample, cada persona pot triar l'horari que més s'adapta a les seves necessitats, comptant amb les tardes de divendres per a la seva vida personal. A Adela Asesores no hi ha dues treballadores que facin el mateix horari. A més, és un dels comerços del barri de Can Vidalet que tanca abans.

Una altra mesura de conciliació ha estat, des d'aquest mes de febrer, la instauració de mesures com el teletreball, opció que tenen els empleats que s'hi vulguin adherir i que els permet, almenys un dia a la setmana, treballar des de casa, amb la comoditat i flexibilitat que això comporta. D'altra banda, a partir d'aquest any 2018 s'ha donat de festa el dia de l'aniversari, per tal que aquesta persona pugui gaudir del seu dia per fer allò que més li agradi.

Amb totes aquestes mesures, afirmen, aconsegueixen, d'una banda, facilitar la conciliació real dels seus empleats, que són molt més productius que amb condicions més inflexibles i, d'altra banda, afavoreixen el bon ambient dins del despatx, la qual cosa es transmet als clients.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Etnia Barcelona: ELS DIVENDRES SÓN SAGRATS!

L'equip d'Etnia Barcelona fa temps que gaudeix de flexibilitat horària per poder conciliar la vida laboral amb la personal. Gaudim d'horari flexible (entrem de 8 h a 9.30 h i sortim en funció de l'hora d'entrada) per tal que cadascú pugui escollir l'horari més adient. Els migdies també són flexibles a Etnia Barcelona, es pot dinar en 30 minuts o en 1 hora, en funció de les necessitats de cadascú. Si es vol dinar tranquil·lament o descansar a la zona de sofàs habilitada a la cuina, es pot dinar en una hora i si no, es pot fer un mos en mitja hora i acabar abans la jornada laboral.

A més, sabem que els caps de setmana són sagrats, així que els divendres pleguem al migdia! De dilluns a dijous fem mitja horeta més per poder treballar només 6 hores els divendres i poder començar el cap de setmana abans.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Griferías Antonio Borras S.L.: JORNADA INTENSIVA TOT L'ANY

Des de fa 15 anys que ja estem fent jornada intensiva de matí (de 6.45 a 14.45 hores) i estem molt contents amb aquest horari, ja que es pot conciliar perfectament la vida laboral i familiar. Anteriorment fèiem jornada partida de matí i tarda, i ens trobàvem que la productivitat a la fàbrica era inferior, ja que s’havia de fer una parada als migdies per dinar, i quan tornaven a la tarda  els costava arrencar de nou i produïen molt menys.

Es va decidir, d’acord amb els treballadors, l’horari de 6.45 a 14.45, de manera que t’has de llevar d’hora, però tens les tardes lliures per poder estar amb la família o fer altres activitats i a la vegada l’empresa també en surt beneficiada.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nestlé: HORARIS DE TREBALL RAONABLES

La filosofia del grup Nestlé és que les persones han de tenir horaris de treball raonables. Des de fa molts anys apliquen mesures a favor de la reforma horària, amb un horari europeu i amb flexibilitat horària a les oficines. A fàbrica, hi ha establerts 3 torns laborals: matí, tarda o nit.

Els treballadors i treballadores poden entrar entre les 7.30 i les 9.30 del matí, poden parar per dinar en mitja hora entre les 13 hores i les 15 i poden sortir de treballar a partir de les 16 h. A les 19.30 h de la tarda finalitza la jornada laboral.

A més, des de fa molts anys apliquen el que anomenen “Working Conditions Policy”, de manera que regularment fan miniauditories internes i, en base a determinats paràmetres, avaluen les condicions de treball i el volum de treball de totes les persones. Si detecten que una persona està realitzant un excés de jornada laboral, es prenen mesures per corregir-ho. L’excés d’hores de treball pot ser per diverses causes: un projecte que puntualment requereix més atenció, un/a treballador/a que adquireix mals hàbits, o bé un treball que està mal dimensionat i, per tant, cal incorporar més personal en aquest lloc de treball.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tefsa: HORARIS EUROPEUS

L’empresa Tefsa des de fa molts anys realitza horari europeu. Recentment han fet una modificació avançant l’horari del dinar (de 13 a 14 hores, en lloc de 14 a 15 h), de manera que tothom fa el següent horari: de dilluns a divendres, de 8 a 13 hores i de 14 a 17.30 h.

© AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT
Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950 | NIF P0807600B | Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | Correu electrònic: ajuntament@esplugues.cat