Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

SERVEI D'ATENCIÓ A L'EMPRESA

rajoletaEl Servei d'Atenció a l'Empresa s'adreça a empreses, professionals i persones emprenedores amb el propòsit de dinamitzar l'activitat econòmica de la ciutat. Aquest servei s'estructura en dos nivells d'atenció:

1. Atenció general: informació bàsica sobre tràmits necessaris per crear i instal·lar una empresa, llicències i permisos, finançament, línies preferencials de prèstecs, ajuts, subvencions, premis...

2. Atenció especialitzada: l'Ajuntament ha signat convenis amb les associacions de consultors sèniors SECOT i VAE, que presten a les empreses i persones emprenedores un servei d'acompanyament per a l'elaboració del pla d'empresa, de plans de gestió per a la millora del negoci (vendes, màrqueting, logística, recursos humans, exportació, assessorament jurídic i fiscal i formació empresarial i tecnològica). Igualment, s'ha signat un conveni amb CaixaBank per l'obtenció de línies de finançament.

Horari: dilluns i dimecres, de 9 a 14 hores

Edifici Municipal Puig Coca (Petit Parc de l’Amistat, s/n)

Contacte: 933 720 416 // serveiempresa@esplugues.cat

Tècnica d’Empresa: Glòria Fabra. // Tècniques d'emprenedoria: Jordi Verdaguer/Carme Vacarisas

NOVETAT!!

SESSIONS DE  PRESENTACIÓ DE LA COOPERATIVA D’ACTIVITATS I EMPRENEDORIA (CAE) - CALIDOSCOOP

Els 30 ajuntaments de la comarca del Baix Llobregat conjuntament amb el Consell Comarcal del Baix Llobregat en breu posaran en marxa a la comarca una Antena de la Cooperativa d’Activitats i Emprenedoria (CAE) Calidoscoop.

Què és?

La Cooperativa d’Activitats i Emprenedoria (CAE) és una cooperativa de i per a persones emprenedores que vulguin formar part d’un projecte empresarial col·lectiu.

La CAE és un projecte d’innovació social inspirat en un model d’èxit amb més de 20 anys d’existència a França.

Els seus objectius principals són els següents:

  • - La creació d’empresa i generació d’ocupació
  • - Incrementar les garanties dels projectes i reduir la precarietat de les persones emprenedores
  • - Generar negoci conjunt i evitar l’aïllament de l’emprenedor
  • - La Cooperativa d’Activitats i Emprenedoria (CAE) funciona com una incubadora a on les persones emprenedores acceleren els seus projectes i els contrasten en el mercat real, mentre reben un acompanyament empresarial personalitzat. La CAE és un dispositiu complementari als dispositius clàssics d’atenció a l’emprenedoria, públics i privats.

 

La Cooperativa d’Activitats i Emprenedoria (CAE) ofereix un paraigua jurídic i administratiu col·lectiu que permet a les persones emprenedores tenir una nòmina i cotitzar en el Règim General de la Seguretat Social, 365 dies a l’any, i gaudir dels serveis mancomunats de gestió i legals.

A la Cooperativa d’Activitats i Emprenedoria (CAE) els socis s’integren i, si ho volen, poden participar en activitats col·lectives que els permeten generar negoci per fer créixer els ingressos, mentre cada membre manté la independència comercial de la seva activitat.

Com funciona?

Una persona que té un projecte emprenedor s’integra a la CAE per desenvolupar-lo. En una primera fase la relació entre la CAE i la persona emprenedora es regula mitjançant un conveni d’acompanyament i, a partir d’una regularitat d’ingressos de la seva activitat empresarial i/o professional, s’enceta una relació societària i laboral amb la CAE que li permetrà:

 

  • - Accedir al CIF de la cooperativa que li permetrà emetre factures als seus clients
  • - Gaudir d’una plataforma de gestió, un assessorament i un acompanyament personalitzat
  • - Disposar d’una formació empresarial a mida de les seves necessitats i del seu projecte
  • - Mantenir la seva independència comercial
  • - Tenir una seguretat jurídica i laboral (règim general de la Seguretat Social)

 

Sessions informatives i de presentació

Per donar a conèixer aquest servei de suport a projectes empresarials i d’emprenedoria es realitzaran cinc sessions informatives adreçades a totes aquelles persones que tinguin un projecte d’emprenedoria que estiguin interessades en tenir informació de primera mà del funcionament de la CAE Calidoscoop.

En aquest sentit, si vols assistir a alguna d’aquestes sessions informatives cal fer la inscripció a l’enllaç de la sessió corresponent:

-          Dimecres 22 de març a les 12h a la seu del Consell Comarcal del Baix Llobregat, al Parc de Torreblanca, a Sant Feliu de Llobregat  (http://elbaixllobregat.cat/formulari/sessi%C3%B3-de-presentaci%C3%B3-de-la-cooperativa-dactivitats-i-emprenedoria-cae)

-          Dimecres 29 de març a les 12h al Centre d’empreses Baix Llobregat (PROCORNELLÀ) carrer Tirso de Molina, 36, a Cornellà de Llobregat (https://goo.gl/EFTaEX)

-          Divendres 7 d’abril a les 9:30h al Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner de l’ajuntament de Martorell  al Camí del Riu, s/n (https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdWWnHUF0P3X1UeelYUtreP4wyXpPFuCe4eTpjvEHdtHRpfdg/viewform?usp=send_form)

-          Dimecres 19 d’abril a les 12h al Centre de Promoció Econòmica i Serveis a les Empreses Can Calderón, carrer Andorra 64, a Viladecans (http://cancalderon.info/agenda/emprenedoria-i-cooperativisme-ca/)

-          Dimecres 26 d’abril a les 12h a Sant Boi Centreserveis Carretera de la Santa Creu de Calafell, km 33 a Sant Boi de Llobregat (http://elbaixllobregat.cat/formulari/sessi%C3%B3-de-presentaci%C3%B3-de-la-cooperativa-dactivitats-i-emprenedoria-cae-1)

Aquestes accions de difusió i presentació de l’Antena CAE Calidoscoop compten amb el suport i la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

 

Accessos ràpids


Properes activitats


No hi ha esdeveniments
< Juliol 2021 >
Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31


Activitat
Pagament de tributs
Festa local
Festa nacional


AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B