Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

L'ús de l'aigua i les possibilitats d'estalvi aplicades als PAE

 

Els usos de l'aigua a la industria es poden classificar en: neteja, generació de vapor, refrigeració, reg o sanitari. Aquest sector té un potencial d'estalvi que oscil·la entre un 30% i un 70%, segons l'àmbit concret de la indústria, el procés manufacturer i les mesures d'estalvi aplicades per l'empresa. Sota aquests paràmetres, un estudi de la Unió Europea titulat "EU Water Saving Potential" indica que Espanya és el país amb major potencial d'estalvi. Aquest fet es conjuga amb la realitat de que a nivell europeu, la implantació de polígons sostenibles, tot i que lent, té un desenvolupament creixent.
Les tendències econòmiques i socials indiquen que la demanda d'aigua de qualitat serà cada cop major per l'augment de la industrialització i la major conscienciació mediambiental. L'increment de la demanda, juntament amb l'escassetat d'aquest recurs, fa preveure un augment progressiu del seu preu.
En el marc d'un estudi realitzat a la Comunitat Valenciana s'han simulat diferents alternatives de reutilització d'aigües residuals generades a polígons d'activitat econòmica multisectorials. L'escassetat d'aigua al territori ha impulsat la seva optimització, i l'ús d'aigües residuals és una pràctica ja estesa. No obstant, es tracta d'anar més enllà per la reutilització d'aigües residuals.
L'estudi marca tres possibilitats recurrents per l'optimització de l'aigua residual en relació al seu ús industrial. La primera inclou el tractament de l'aigua residual amb sistemes de depuració avançada, com el tractament químic o l'ús de filtres, que redueixin la carrega residual fins a que siguin admissibles per l'ús industrial al que vagi destinada.
La segona suposa mancomunar l'ús de l'aigua en diferents estacions o la reutilització d'aigües residuals juntament amb estacions per a la seva depuració i així poder disposar d'aigua de diferents qualitats per als diferents usos.
L'última es basa en la simbiosi industrial per generar un intercanvi d'aigua residual o d'aigua regenerada entre empreses per tal d'agrupar-ne el seu ús per a un benefici mutu.
Si voleu ampliar aquesta informació, podeu llegir l'estudi aplicat a la Comunitat Valenciana clicant aquí

 

 

© AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT
Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950 | NIF P0807600B | Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | Correu electrònic: ajuntament@esplugues.cat