Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

'La sortida exportadora: l’estratègia metropolitana per afrontar la crisi,' a càrrec de Joan Trullén (12.6.2012)

trullenL’economia es troba de nou en recessió. La crisi econòmica iniciada fa quatre anys als Estats Units i propagada a escala planetària, lluny de remetre, està afectant de manera cada vegada  més intensa a la nostra economia. I s’està generalitzant la idea de que no hi ha sortida, de que la nostra economia s’endinsa de manera irremeiable cap a una profunda recessió i, fins i tot, cap a una depressió. La pregunta que ens formulem és la de si hi ha alguna sortida a aquesta situació o ens hem de resignar a seguir passivament l’inexorable camí de les retallades i la destrucció d’allò que ens ha costat tant d’obtenir des de la transició: una economia social de mercat amb un significatiu pes de l’Estat del Benestar.

Naturalment  que no hi ha un únic camí. I molt menys un camí fàcil i unidireccional per redreçar el rumb de la nostra economia. Afrontar la crisi exigirà obrir la via d’un gran conjunt de reformes que modifiquin el funcionament de l’economia i de les institucions. Però la represa de l’activitat econòmica ha de venir sobre tot de l’exterior. Si això és així cal apostar per la via exportadora. La pregunta que sorgeix és la de si tenim bases sòlides sobre les que assentar la competitivitat exterior de la nostra economia. En la conferència es planteja explorar la sortida exportadora i de cóm des de les nostres ciutats, des de la nostra metròpoli, es pot afrontar la crisi econòmica. Se sostindrà que, tot i reconèixer les debilitats del model de desenvolupament, disposem de bases sòlides per definir una estratègia activa de sortida de la crisi. La metròpoli de Barcelona constitueix el principal motor competitiu de l’economia espanyola i sobre ella ha de recaure un paper central en la reactivació econòmica  de Catalunya i del conjunt d’Espanya.

Vídeo de la conferència de Joan Trullén (ETV).

© AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT
Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950 | NIF P0807600B | Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | Correu electrònic: ajuntament@esplugues.cat