Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Programa de commutació de sancions

SERVEI DE COMMUTACIÓ DE SANCIONS ADMINISTRATIVES PER TREBALLS EN BENEFICI DE LA COMUNITAT

El servei de commutació desenvolupa alternatives educatives que permeten reconduir les conductes incíviques o transgressores, per afavorir la integració social.

Els objectius són:

- Fomentar la convivència i el civisme per millorar la cohesió social.

- Facilitar a la persona sancionada la comprensió sobre els danys causats.

- Aconseguir que la persona sancionada reflexioni sobre les conseqüències de les seves accions, a nivell personal i a nivell de la comunitat.

- Millorar l’educació cívica de les persones que participin al programa.

Destinataris:

Persones sancionades per incompliment de l’Ordenaça general de convivència ciutadana i, molt especialment, menors sancionats per infringir la Llei 1/91.

Requisits:

1. Poden participar-hi persones que hagin comès una falta prevista a l’Ordenaça general de convivència ciutadana i, voluntàriament, sol·licitin participar al programa mitjançant una instància.

2. També menors de 18 anys sancionats per infringir la Llei 1/91 i que sol·licitin el servei, mitjançant document signat pels pares, a les dependències dels Mossos d’Esquadra d’Esplugues–Sant Just.

 

CRITERIS PER A L’APLICACIÓ DE LES MESURES EDUCATIVES

Menors de 16 anys. Jornada formativa on oferim als menors un espai en què es facilitin elements educatius que els permetin reflexionar:

- sobre la seva conducta.

- sobre els danys ocasionats a la comunitat.

 

- sobre les conseqüències de la seva acció.

Majors de 16 anys. Treballs en benefici de la comunitat. Estan orientats a la reparació del dany causat, amb l’objectiu de facilitar la reflexió de la persona sancionada sobre les causes i les conseqüències dels seus actes, i a promoure un canvi d’actitud quant a la seva participació responsable en la comunitat.

Sempre que sigui possible, es procura que els treballs tinguin a veure amb la infracció comesa.

 

Menors de 18 anys que han infringit la Llei 1/91 per consum o tinença de drogues il·legals en espais públics. Oferim als menors i les seves famílies un espai on se’ls informa sobre els riscs del consum de drogues i sobre què poden fer si volen deixar de consumir-ne (desintoxicació i deshabituació).

 

Conflictes derivats de les relacions de convivència. Procés de mediació en el qual les persones, a través del diàleg i acompanyades per un professional mediador, busquen acords satisfactoris que permetin resoldre els seus conflictes.

 

ADRECES D’INTERÈS

Policia Local: Manuel de Falla, 24-26. Tel: 93 371 66 66.

ABP Mossos d’Esquadra Esplugues­–Sant Just Desvern: Laureà Miró. Tel. 93 413 99 00.

Serveis Socials: Edifici Puig Coca, Petit Parc de l’Amistat s/n (de dilluns a divendres, de 9 a 14 h). Tel. 93 372 04 16

CAS Fontsanta: Mossèn Andreu, 13-19, 1a planta (Edifici Can Moritz), Cornellà de Llobregat. Tel. 93 373 41 52 (de dilluns a divendres, de 9 a 14 h).

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B