Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Informació sobre el taller 'Educar-nos per educar'

L’art de ser pares és un procés que consisteix en crear relacions saludables amb els nostres fills a través de la transformació individual. No hi ha res que tingui un impacte més gran en el benestar social i emocional d’un fill que la qualitat de la relació dels adults que ell observa dia a dia: els seus pares.

Qualsevol canvi que es desitgi fer a la vida ha de començar per un canvi dins d’un mateix. Adquirir l’habilitat de ser conscients dels sentiments, pensaments, i actuacions, per educar des de l´autoconeixement.

Als pares se’ls culpa, però no se’ls educa. L’objectiu del següent programa és seguir preparant eficaçment els pares per incrementar la seva eficàcia i el seu desenvolupament personal. Poder adoptar el paper d’entrenadors, en comptes del de controladors.

Els fills s’estan queixant o ens estan demanant que hi siguem, que hi parlem, que els escoltem i que ens impliquem en el seu procés educatiu?. Acompanyar-los sense retrets és un bon camí. Us convidem a seguir-lo.

Per ser un pare efectiu, primer s’ha de ser un ser humà efectiu. NO PODEM TENIR FAMÍLIES FELICES SI NOSALTRES NO SOM FELIÇOS.

Els nens tenen més necessitat de models que de crítics. J. Obert

Objectius

Oferir una guia pràctica i eficaç per convertir la condició de pares en una experiència satisfactòria. Educar els fills amb l’equilibri necessari entre llibertat i direcció perquè descobreixin, desenvolupin, i expressin la seva veritable personalitat. Pautes d’actuació per provocar una evolució de consciència en la millora personal dels pares, i afavorir el diàleg entre ells i els fills.

Contingut

- Educar l’escolta i el diàleg amb la vida

- Canvi de creences limitadores per possibiliteu-les. Reeducar la ment

- Les actituds

- Els valors

- El llenguatge de les emocions

- Principis per a una comunicació afectiva i efectiva

- Exploració i identificació de comportaments agressius, passius, i assertius

- La sobreprotecció

- El desenvolupament de l’autoestima. El poder personal

- La resolució alternativa dels conflictes. Establir límits

- La gelosia infantil

- La sexualitat. L’amor

- Els nens del tercer mil·lenni

- Educar en l’amor, no en la por

- Els fills, quins bons mestres

Docent

Anna Mascaró i Colls, filòsofa, pedagoga, experta en psicologia de l’evolució humana, assessora d’educació. Especialista en desenvolupament emocional i relacions humanes.

 

PROGRAMA DEL TALLER 'EDUCAR-NOS PER EDUCAR'

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B