Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

TTIP, per què no? a qui serveix?

Julián Carrasco - CE

Els Estat Units i la CEE estan negociant en el més absolut dels secretismes un tractat comercial que, en cas d’aprovar-se, ens canviarà la vida.

El Ple de l’Ajuntament de la nostra ciutat ha votat una moció en contra amb el suport incondicional de Canviem Esplugues.
Perquè aquest tractat està impulsat per les multinacionals i pels grans oligopolis econòmics i només a ells va a beneficiar. En canvi suposarà, entre d’altres coses, una pèrdua de drets laborals ja malmesos, una relaxació en la seguretat alimentària i farmacològica, una relaxació en les ja escasses normatives que protegeixen l’ecologia del nostre entorn i, a més, una pèrdua de la sobirania dels estats, sobirania que pertany a la ciutadania, sobirania que, de mica en mica, ens arrabassa el capital.
Malgrat el secretisme (tan sols alguns eurodiputats han tingut accés a part dels documents i se’ls va prohibir accedir-hi amb mòbils i, fins i tot, amb bolígrafs) s’han anat filtrant dades a l’opinió pública, i aquestes dades ens parlen d’un tribunal supranacional imposat pels poders econòmics per dirimir els conflictes entre estats i empreses multinacionals.

Ens parlen d’indemnitzacions a les grans empreses si es legisla de manera que no se’ls beneficia o que no obtenen els beneficis que tenien previstos, ens parlen de permissivitat en aliments transgènics o hormonats, ens parlen de permetre el Fraking (extracció de petroli i gas mitjançant la fractura de roques on està atrapat, amb demostrades conseqüències negatives per al medi ambient), ens parla de sanitat pública i drets laborals equiparables, o pitjors que els existents, ens parla de llocs de treball de baixa qualitat, de petits negocis que desapareixeran per no poder competir amb les grans empreses.
Tenim constància de la pressió dels lobbies industrials als governs europeus perquè desregulin i mercantilitzin al màxim el sector de la sanitat pública, per buidar de contingut les polítiques de prevenció.

El TTIP és, doncs, un atemptat a la independència dels pobles, a la seva sobirania, la seva seguretat, la seva salut i els seus drets; El TTIP és un pas enrere per a les persones i els nostres paisatges i un pas endavant per als grans poders econòmics. Per això Canviem Esplugues diu no al TTIP, per això Esplugues de Llobregat ha dit no al TTIP.

Julián Carrasco (CE)   El Pont d'Esplugues - Febrer 2016

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B