Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Qui menys té, haurà de seguir pagant

CUP

El 23 de juliol del 2015, vam registrar, com a grup municipal, una moció per la implantació de criteris progressius als preus de les piscines municipals. La moció proposava excloure’n del pagament les famílies amb membres a l’atur que no cobraven cap prestació (unes 1.269 persones, segons dades de l’INE), descomptes en funció de les càrregues familiars en famílies monoparentals (descompte del 50% per al segon menor; del 70% en cas de tercer, gratuït a partir d’un quart) i l’establiment de franges horàries per reduir el cost (per exemple, els matins feiners).

Per garantir que la moció tirés endavant, s’acordà que el Servei d’Esports faria un informe tècnic sobre la viabilitat d’aquestes propostes. No ha estat, però, fins el passat 17 de maig, gairebé 10 mesos després, que es va enllestir aquest informe, fet que deixava molt poc marge al diàleg fins l’obertura estival de la piscina del Parc dels Torrents.

La piscina del Parc dels Torrents forma part dels equipaments concessionats a l’empresa Duet Esplugues SA, des de 2006. Els preus públics són els aprovats pel Ple de l’Ajuntament el 30 de juliol del 2014. L’informe fa una predicció del cost de l’exempció de pagament amb famílies amb membres a l’atur de 1.900-5.600 euros; del cost dels descomptes a famílies monoparentals de 1.300-3.800 euros. L’informe també presenta un quadre sobre la disponibilitat d’entrades d’accés lliure per als matins feiners del mes de juliol del 2015.

L’informe contempla que per gaudir del descompte sobre el preu públic caldria acreditar la situació d’atur durant els darrers sis mesos una única vegada en els Punts d’Atenció a la Ciutadania. Finalment, es proposen reduccions per a alguns dels casos proposats, sense tenir en compte l’exempció per a aquelles famílies sense cap tipus d’ingrés.

Tant de bo, l’haguéssim tingut abans perquè es demostra amb dades la viabilitat econòmica d’aquestes mesures de solidaritat veïnal i de promoció de l’activitat esportiva.

No podem acabar, tampoc, sense congratular-nos de la segona absolució consecutiva d’un judici penal a activistes de la Plataforma No al Caufec. Unes poques persones han hagut de patir durant set anys l’amenaça d’anar a la presó com a bocs expiatoris d’un ample moviment veïnal.

CUP  El Pont d'Esplugues - Juliol 2016

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B