Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Pressupostos, Justícia i Pla Caufec

Julián Carrasco - CE

Al Ple ordinari de dimecres 16 de novembre s’ha aprovat el Pressupost municipal per al 2017, que ascendeix a 44.537.176 euros, amb els vots en contra de Cs, ICV, CUP i Canviem Esplugues.

Es tracta d’un pressupost de xifra rècord, que considerem exagerada. No ens expliquen per què l’augment de 4,5 milions d’euros més que l’anterior, pugen les  despeses de personal, es continua subvencionant amb 90.000 € l’empresa privada que gestiona el Complex Esportiu Municipal La Plana, creiem insuficient la quantia de 600.000 € destinada a atenció domiciliària, així com les beques i pobresa energètica, etc.

El capítol d’inversions és de 6,5 milions d’euros, 2,5 seran d’un crèdit bancari. Per a l’Auditori, una obra aturada que no és urgent, es destinen un milió d’euros.

Calen més recursos humans i material per fer el seguiment de les persones necessitades: 425 famílies de la nostra localitat han sol·licitat ajuda per a les despeses de lloguer des de març a novembre.

En aquest temps durs que patim, els Pressupostos haurien d’haver estat més austers. Si cal endeutar-se ha de ser pels temes socials, no per ciment.

A més dels Pressupostos, van tenir lloc altres esdeveniments dins d’aquest Ple.

La moció de la CUP per exigir l’esclariment de l’assassinat de Pedro Álvarez, la nit del 15 de desembre de 1992.
24 anys després de la seva mort, la seva família, amics i companys continuen lluitant, a través de la Plataforma que porta el seu nom, per la justícia i contra l’abús de poder i de l’autoritat. Són molts anys de procés amb suposats encobriments, proves perdudes, investigacions incorrectes. I sempre el mateix final: manca de proves concloents per esclarir la seva mort.

Algunes persones de Canviem Esplugues vam viure i vam lluitar per la resolució del cas. A dia d’avui, donem testimoni del nostre suport a la seva família i al seu esclariment.

Al finalitzar el Ple, la Plataforma contra el Pla Caufec va llegir un manifest en contra del Pla Caufec.

Julián Carrasco  El Pont d'Esplugues - Desembre 2016

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B