Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Per una mobilitat més sostenible i saludable

Eduard Sanz - PSC

Durant el ple municipal del mes de desembre passat, l’Ajuntament va aprovar el Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible 2020 (PMUS). Un procés que no ha estat curt i que ha comptat amb un ampli procés participatiu a banda dels informes preceptius d’organismes i administracions supramunicipals.

El PMUS és un pla transcendental per a la nostra ciutat. Significa promoure un canvi modal  en la nostre mobilitat quotidiana per a fer-la més eficient, segura, sostenible i saludable. Tanmateix, les mesures proposades milloraran el medi ambient i la qualitat de l’aire que respirem,  molt condicionada actualment per la mobilitat basada en vehicles amb motor de combustió.
Resulta també un pla rellevant perquè la seixantena de mesures que recull tenen un significatiu impacte a l’espai públic que, a banda de ser un espai de convivència i gaudi per a la ciutadania, és també l’espai en què la mobilitat es desenvolupa pràcticament en la seva totalitat i que determina doncs, la nostra manera de moure’ns. Voreres i zones per a vianants, més i millors carrils bici, més marquesines i panells informatius a les parades de bus, camins escolars segurs, gestió de l’aparcament, arribada de la L3 de metro, connexió amb rodalies, més tecnologia al servei de la mobilitat, millores en els recorreguts de les línies EP1 i EP2, etc., són projectes que, tot i estar treballats, ara rebran un fort impuls.

El pla es pot consultar al web municipal www.esplugues.cat a l’apartat de mobilitat i transport per conèixer el seu contingut detallat i la previsió del seu desenvolupament.

Finalment, lamentar no haver pogut arribar a un acord per aprovar una moció relativa als vehicles menys contaminants plantejada pel grup municipal de C’s al desembre. Tot i estar d’acord amb tot, i tenir únicament un punt de discrepància en el contingut, no van voler acordar la proposta que els hi vàrem fer.

Eduard Sanz  El Pont d'Esplugues - Febrer 2017

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B