Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Parc de Collserola i Porta de Barcelona

Albert Comellas - CDC

Enguany hem celebrat el 6è aniversari de la constitució del Parc. D’acord amb el seu lema “Collserola et cuida, cuida Collserola”, treballem a fi que el Parc entri a la ciutat i, sobretot, que aquesta se’l faci seu. Tot aprofitant l’avinentesa de que l’Alcaldessa és la presidenta ara de llur patronat i l’experiència que també puc aportar-hi per haver-ne format part prèviament.
Així, hem inclòs a la programació d’inversions fins el 2019 l’arranjament dels carrers que ens l’acosten amb voreres com cal: c/Pau Vergòs, la plaça Josep Català i l’avinguda dels Països Catalans.

Fora del Parc, gràcies a una àmplia franja verda de transició, hi ha la zona privada i prèviament ja urbanitzable del pla Porta Barcelona (anteriorment CAUFEC), situada a dos àmbit: (A) entre Finestrelles i Ciutat Diagonal (a l’antic moto-cross) i (B) a l’entorn del Tram a Ca n’Oliveres (antic càmping Barcino).

El tràmit amb la Generalitat es va encetar el 1991 i es va aprovar el 2004, després d’introduir-hi molts aspectes moderadors gràcies a l’acció constructiva dels regidors d’aquest grup municipal en aquella època, entre d’altres col·lectius. Els promotors van haver de:

1.- Fer-se càrrec de la construcció dels carrers, que per fi ara s’obriran després d’haver-hi insistit des d’aquest grup municipal al llarg del mandat 2011-2015.

2.- Augmentar les zones verdes, gràcies a no comptar com a tals els talussos de la B-23. Això va permetre d’eixamplar l’espai verd de transició en forma de “L” que l’embolcalla respecte el Parc.

3.- Cedir vivendes de protecció oficial, que originalment no s’hi havien inclòs.

4.- Moderar la construcció i el centre comercial, rebaixant les rasants a partir de les quals es compta l’augment d’edificabilitat concedit a canvi d’eliminar les grans torres elèctriques.

Les llicències que hem atorgat ara per construir el centre comercial a Ca n’Oliveres (en faig referència a la pàgina 8) i els primers habitatges, estan lligades al compliment d’aquests punts.

Així doncs, amb el nostre treball des del govern d’Esplugues impulsem més aspectes per millorar la qualitat de vida i de l’ocupació que s’hi crea, afavorir una mobilitat més sostenible i augmentar la participació democràtica. I el Parc de Collserola, com els polígons industrials, també ens hi ajuda. Perquè “Tothom fa Esplugues” és una actitud vital i política, i no pas un mer lema de campanya electoral.

Albert Comellas El Pont d'Esplugues - Novembre 2016

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B