Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Moció per l’acostament dels presos

Albert Comellas- Regidor no adscrit

Salutacions i ànims al l’honorable Conseller Quim Forn, l’honorable Vicepresident Junqueras i els presos polítics J Cuixart i J Sànchez. Tant de bo pugui articular un missatge amb el que les 1.578 persones votants que em va escollir regidor d’Esplugues s’hi sentin identificades, siguin independentistes com jo o no.

Dit això, s’ha de tenir un fetge de rajada o ser molt hipòcrita per fer presentar aquesta moció al portaveu del PDeCAT quan resulta que els seus 7 representats de l’equip local d’Esplugues no defensen els valors republicans de la llibertat, la igualtat i la fraternitat sinó que els destrossen.

Dit això, remarcaria que ser polític o activista social són decisions lliures i voluntàries, però que als estats de tall totalitari surten molt cares. Els fruits per a tota la societat si la causa és reeixida són, però, molt importants.
Sabem doncs a què ens enfrontem: (1) a una administració de tall autoritari que creu que la democràcia és només un formalisme per arribar al poder i no pas un fòrum ordenat per debatre les idees (2) a un cap de l’estat d’una casa reial hereva d’un generalíssim feixista, colpista i sanguinari que es representa només a ella mateixa i a la de Grècia i (3) a les actuacions del jutge Llarena, contradictòries i presumptament prevaricadores.

Nelson Mandela, empresonat per terrorisme, del que no va abjurar mai car considerava que era legítim afrontar amb violència la violència de l’apartheid, va ser fidel, però, a l’esperit de reconciliació. Així, va aprendre l’idioma afrikaans i es va familiaritzar el llegat cultural d’aquells qui el mantenien pres. Aquest compromís amb la reconciliació va ser decisiu, després de desenes d’entrevistes amb representants del ministeri de l’interior, al seu alliberament.

Malgrat el bany de sang inesperat, inimaginable i sense precedents que el seu alliberament va provocar, Sud-àfrica avui és un país més lliure que abans.

Als independentistes catalans no ens cal aprendre l’idioma ni aprendre a estimar la cultura del nostre estat actual perquè l’idioma castellà és bell, atractiu i la cultura espanyola ha fet aportacions reconegudes arreu. Però sí volem construir un estat amb unes estructures que no ens tractin com a súbdits “vexables o apallissables” sinó com a ciutadans europeus.

Vicepresident, Consellers, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez: mostreu al món des dels budells del Leviatan quin estat monstruós patim ara els independentistes catalans, però també la resta de catalans i espanyols.

El vostre patiment físic i mental com a torna de la vostra resistència pacífica és el peatge que pren a les vostres famílies aquest Leviatan a canvi de les llibertats col·lectives.

(A la moció per l'acostament dels presos, presentada pel PDeCAT, Albert Comellas s'hi va abstenir).

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B