Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Memòria, República i procés constituent

Julián Carrasco - CE

Dimecres 19 d’octubre de 2016 va ser un dia important: el Parlament de Catalunya va donar el tret de sortida per declarar nuls els judicis sumaríssims de la dictadura franquista. El ple de la cambra catalana ha tirat endavant la tramitació de la proposició de llei de reparació jurídica de les víctimes del franquisme, presentada per Catalunya Sí Que es Pot, Junts pel Sí i la CUP, que declara nuls i sense cap efecte jurídic tots els consells de guerra sumaríssims i les corresponents sentències, instruïts per causes polítiques a Catalunya pel règim franquista.

Celebrem que per primera vegada a la història democràtica una institució de l’Estat digui prou i es reivindiqui la lluita per les llibertats dels homes i dones que van patir la repressió de la dictadura franquista.

Canviem Esplugues vol contribuir a difondre i a què es visualitzi allò que representa la defensa de la memòria històrica, la lluita per les llibertats, els drets de ciutadania i  dels pobles.

Són diversos els símptomes de col·lapse del model de la Transició, enmig d’una crisi econòmica i política que colpeja a la classe treballadora i suposa una pèrdua de la democràcia representativa, ja que les decissions clau són adoptades per les grans fortunes i per organismes europeus i mundials que no responen a cap legitimació democràtica.

Necessitem un canvi polítc que suposi un gir econòmic, social, cultural  i ètic radical, en el marc d’un estat federal, republicà i solidari que garanteixi el benestar de la ciutadania.

Cal imposar des de la base un nou procés constituent basat en la participació i en la suma de persones i organitzacions, que retorni la veu i el poder de decisió a la ciutadania. Una proposta on el debat territorial es vinculi al debat social, que ens permeti una sortida social i solidària de la crisi, que garanteixi el treball digne en condicions d’igualtat i amb drets, la protecció social adequada i unes pensions dignes, el dret a la protecció de la salut i a l’educació.

Julián Carrasco  El Pont d'Esplugues - Novembre 2016

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B