Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Mai més

Eduard Sanz

La violència masclista ha tornat a colpejar la nostra societat. En aquesta ocasió de forma molt propera. El passat 15 de Setembre la Flori, veïna d’Esplugues, va morir assassinada a mans d’un home que deia “estimar-la”. Què passa a la nostra societat que alguns homes senten tenir el dret de control de la vida de les seves parelles? Són molts anys d’una cultura patriarcal que han posat al límit el sentit de la propietat. O ets meva, o no ets...

Malauradament, aquest s’ha sumat a altres 35 dones que han mort a l’Estat Espanyol aquest any pel mateix motiu.  Ara ens ha tocant molt de prop, coincidint a més amb l’inici de la Festa Major que, ha fet més evident si cap, que tots i totes havíem estat víctimes d’aquest crim. Just quan ens disposàvem a celebrar uns dies de trobada, identitat, cultura i oci, en el que precisament volem ressaltar els valors de la convivència, respecte i civisme, el conjunt de la ciutadania d’Esplugues ens vàrem sentir agredits.

L’endemà dels fets, l’Alcaldessa va convocar una sessió plenària d’urgència i tots els grups municipals presents vàrem acordar condemnar enèrgicament aquest assassinat masclista, suspendre els actes de festa major d’aquell dia, i decretar un dia de dol a la ciutat. Tanmateix es va fer una crida a una concentració ciutadana de rebuig aquella mateixa tarda.

I és que no podem restar impassibles com a societat. La resposta institucional, associativa i ciutadana és imprescindible per condemnar-ho i per transmetre de forma contundent que això no és admissible. Això no pot passar.  Si restem callats, semblaria que no hi ha rebuig (quan sí que hi és),  i que com a societat acceptem que això de tant en tant pot passar... Cal sortir al carrer, als mitjans de comunicació, i on calgui per dir NO. NO HO ACCEPTEM. NI UNA DONA MÉS.

Per això, vull agrair des d’aquesta columna la resposta que entitats, institucions i ciutadania vàrem tenir sortint al carrer per denunciar, desgraciadament, una nova mort masclista i demostrant el nostre condol a la família i amics de la Flori. Esplugues és solidària, crítica i valenta. No restarem callats. MAI MÉS.

Eduard Sanz  El Pont d'Esplugues - Octubre 2016

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B