Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

L'amnèsia d'entrar a govern

CUP

A l’anterior edició de El Pont, el Sr. Albert Comellas de CDC va defensar aferrissadament les virtuts del PLA CAUFEC.
És una llàstima que no hagi aprofitat la seva posició, de soci de govern, per obligar a reconsiderar aquesta bestiesa urbanística.

A més, deia “...es va aprovar el 2004, després d’introduir-hi molts aspectes moderadors gràcies a l’acció constructiva dels regidors d’aquest grup municipal en aquella època, entre d’altres col·lectius...”, atribuint-se un seguit de mèrits que no són precisament seus, sinó “d’altres col·lectius”, eufemisme que fa servir per referir-se a les Associacions de Veïns i a la Plataforma No al Pla CAUFEC, que són els que van denunciar totes les irregularitats que presentava aquest Pla especulatiu.
En aquella època, el grup municipal de CDC estava a l’oposició i era totalment contrari al Pla CAUFEC, i la seva opinió era ignorada per l’equip de govern municipal, igual que la resta de veus discordants.

Tots els canvis que es van introduir al Pla CAUFEC van ser, o bé per interès del promotor, o bé perquè les autoritats d’ordenament urbanístic van obligar a modificar-lo, perquè s’ajustés a la llei, en tot un seguit de requisits que no complia.
Precisament un dels punts modificats del Pla, va ser la inclusió d’habitatge “protegit”, perquè incomplia de manera flagrant l’article 57.3 de la Llei 2/2002, que obligava a la cessió del 20% del sostre d’us residencial per a construcció d’habitatges de protecció oficial. És especialment greu que s’aprovés un Pla que incomplia la llei i que, a sobre, ara se n’atribueixin el mèrit. A més, aquests pisos no responen als greus problemes que té Esplugues amb l’accés a l’habitatge, ja que la promoció es va acordar en règim de compra-venda, prioritzant la propietat en vers el lloguer social. També li recordem que urbanitzar els carrers és una obligació del promotor de qualsevol pla urbanístic.

Així podríem resseguir tots els seus mèrits i posar en evidència que, per exemple, les zones verdes que destaca, són obligatòries per llei.

És trist veure com el seu partit, que era un dels que s’havia posicionat clarament en contra del PLA CAUFEC, ara l’abraci amb el fervor del convers, i es sumi a la censura del PSC per evitar el debat públic.

CUP El Pont d'Esplugues - Desembre 2016

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B