Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

La repressió no ens atura

CUP

Desobeïm sense por! La desobediència ha estat un motor de canvi social, imprescindible a la nostra història. Un instrument vital amb el que s’han disputat lluites per a assolir drets que avui considerem imprescindibles i irrenunciables. Els nostres drets laborals, el sufragi universal, el reconeixement de la igualtat davant la llei de les minories ètniques... Aquests drets, com tants d’altres, els hem aconseguit gràcies a la desobediència a lleis injustes.

A Esplugues tenim la sort de tenir referents de lluita desobedient des del 1991. Persones del poble que, sempre de manera pacifica, s’han plantat davant l’agressió que suposa el Pla Caufec-Porta Barcelona. Persones que han desobeït, denunciant el capitalisme especulador, tot exigint la derogació de tot projecte que pretengui cimentar Collserola. Persones que han topat, també, amb la repressió; la fórmula amb la que l’Ajuntament d’Esplugues vol imposar el seu criteri, en comptes d’abordar el conflicte polític, en base al diàleg i amb democràcia participativa. Aquests dies, mentre a Esplugues es reactiva el Pla Caufec, finalitza el que esperem que sigui el darrer judici repressiu als seus activistes.

Alhora, el país segueix immers en el seu camí cap a la República Catalana. En aquest context, també, la CUP aposta per la desobediència, donant suport i instant a portar a la pràctica la declaració de ruptura del 9N de 2015. Arrel d’això, centenars de regidors han estat requerits per l’Audiència Nacional (hereva d’un tribunal franquista) i, alguns, com Joan Coma (CUP Vic) o Montse Venturós (l’alcaldessa de Berga), ja han estat citats a declarar.

Nosaltres seguirem desobeint, Sense Por, per la construcció de la República, així com per la defensa de Collserola i davant de qualsevol agressió als drets fonamentals del nostre poble.

CUP   El Pont d'Esplugues - Maig 2016

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B