Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Intervenció Ple febrer 2018

Intervenció: Amb el permís de l’alcaldessa faré una breu intervenció en tres blocs d’un minut.
En primer terme, repetiré tres reflexions al respecte que vaig fer com a quart tinent d’alcaldia al Ple d’abril a petició d’una veïna de Can Vidalet.

1.- Els diners públics són públics des del primer fins a l’últim euro. I així els considera l'equip de govern i aquest regidor.

2.- Els regidors i els funcionaris estem obligats a denunciar per la via penal les temptatives de malversació de cabals públics que ens adrecin els particulars. Si no ho denunciéssim, restaríem inhabilitats per a càrrec públic. En aquesta via penal ja hi sóc, com a impulsor.

3.- Els estatuts del PDeCAT delimiten molt bé la via disciplinària per reprendre públicament i demanar l’acta a un regidor. El règim sancionador també s’aplica a tots els associats que incorrin en faltes greus. En aquesta via civil també hi sóc, com a impulsor.

Voldria afegir-hi que cal protegir els Alertadors de la corrupció, funcionaris i electes de les institucions democràtiques, però també els treballadors en societats mercantils, coordinant millor les vies penal, civil i administrativa que tenen disponibles.

En segon terme, faré 3 agraïments:

1.- Agraeixo al secretari de la corporació que hagi posat per escrit l’acte administratiu de la seva interpretació del Reglament Municipal d’Esplugues perquè obre la via administrativa vers la represàlia d’un partit vers un càrrec electe a l’ajuntament.

2.- Agraeixo als testimonis la seva contribució contra el caciquisme i la impunitat. Les institucions ja involucrades fan i faran un molt bon ús de les proves ja aportades.

3.- Cal també esmentar C’s per demostrar-nos què senzill és tenir una doble moral. C’s ha estat assenyalat a la premsa per les mateixes pràctiques que jo no vull veure al PDeCAT (com estalviar-se el cost dels assessors col·locant-los als governs municipals o desviar als comptes dels partits les aportacions dels ajuntament als grups municipals). Però al mateix temps, C’s es vanta de ser l’abanderat de la llei integral contra la corrupció que preveu la protecció dels alertadors. “Vamos, que estamos arreglados!”

I en tercer lloc, faig 3 peticions adreçades l’alcaldessa:

1.- Més Prevenció: El que interessa és que no es cometin delictes, ni consumats ni en grau de temptativa. Amb més treball en xarxa (Oficina Antifrau, Mossos, Fiscalia, Ajuntaments i les Comissions d’ètica dels Partits), la sensació d’impunitat disminuirà i com diu la cançó, “ser covard no pagarà la pena, ser valent no serà tan car”.

2.- Més Consciència social contra la corrupció: Avui seria inacceptable la postura històrica de França, de les institucions o de la societat en general etiquetant el terrorisme etarra, la violència de gènere o l’acollida de refugiats com a “problema intern d’Espanya”, “assumptes de parella” o “problema intern d’un altre administració” respectivament.

3.- Més Protecció: Electes i funcionaris han de poder complir el Codi de bon govern sense por a patir represàlies ni “vendettas”. Un Pla d’Integritat com aquest no es fa per evitar les sancions sinó que és un canvi cultural, un camí cap a l’honestedat des de l’actual règim “d’omertà”.

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B