Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Fins quan?

Lídia Ibáñez - ICV

Fins quan haurem de sortir al carrer i fer mocions en defensa de l’escola pública? Fins quan haurem de patir un tracte discriminatori envers l’escola privada sostinguda amb diners públics? Quan se n’adonaran els nostres governants que l’escola que ens dóna a tots les mateixes oportunitats, la més compromesa, la més plural , inclusiva  l’escola  de tots,  és la pública? De ben segur que  ja ho saben i tenen por. Por d’haver-se d’enfrontar a una societat preparada, instruïda, que no es deixa trepitjar, que sap el que vol, que reivindica els seus drets i que els  exigirà a aquells qui  menystenen  la gent senzilla,  les classes populars, la gent que omple els carrers i les places.

De nou ens trobem en període de pre-inscripcions  escolars i de nou comencen les amenaces de retallades de línies d’escola pública. Cada curs la mateixa cançoneta. Sí, és cert que la taxa de natalitat baixa, però aquest no és motiu perquè tanquin línies públiques que després, al llarg del curs,  s’aniran omplint i suposarà massificar  les aules, augmentar les ràtios,  i els únics que hi perden són els nostres infants, tots! Perquè les escoles han de fer grans esforços per atendre aquelles aules massificades i amb un ventall divers de nens i nenes que reclamen atenció. I això de retruc,  perjudica la resta d’aules també.  El que cal és una baixada de ràtio que afavorirà l’educació dels nostres infants i ens acostarà als sistemes educatius nòrdics dels qui tant hem d’aprendre. Això sí a l’escola concertada no se’n tanca cap de línia, si cal se’ls permet una baixada de la ràtio en nom dels concerts quadriennals.

Sembla que aquestes actuacions polítiques no pretenen res més que enfonsar l’escola pública de qualitat, convertir-la en assistencial i residual i perpetuar així el sistema classista i elitista que defensen els qui les apliquen.

Per tot això, la Comunitat Educativa d’Esplugues i d’altres poblacions de l’entorn ens convoquen a tota la ciutadania el dia 4 de febrer,  Dijous Gras, a les 17.30 h, a una concentració davant els Serveis Territorials de Sant Feliu i així, tot recuperant la tradició d’aquest dia de “menjar la truita” col·lectivament, exigir que no es tanqui cap línia més, que es recuperin les perdudes i que s’abaixin les ràtios.

Us hi esperem! L’Escola Pública és la nostra. Defensem-la!

Lídia Ibáñez   El Pont d'Esplugues - Febrer 2016

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B