Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Fem feina

Oriol Torras - ERC

Aquest mes permeteu-me que faci una mica d’allò que se’n diu “autobombo”. I és que massa sovint encara ens trobem persones que ens diuen: i els regidors, a part de seure en una poltrona encoixinada un cop al mes, què més feu? Doncs bé, potser val la pena explicar-ho.

La nostra activitat no és menyspreable. Des del començament del mandat (fa 16 mesos), el nostre grup municipal ha assistit a 21 sessions plenàries, 56 comissions informatives i especials, i hem presentat 24 mocions. A part d’això, hem assistit regularment a multitud de reunions, programes de televisió, consells ciutadans, negociacions, contactes i compareixences vàries. I el més important: un 83% de les propostes d’Esquerra Republicana han trobat la majoria suficient per a ser aprovades; i això es deu sobretot a una feina de consens, que fem incansablement. Penso que tot plegat dóna una idea aproximada de la nostra feina.

I per aquells que creieu que els d’ERC només pensem en la independència (que també, és clar!), posaré uns quants exemples del que hem aconseguit. Per exemple, el consens unànime per crear un protocol per tenir unes festes majors i uns espais d’oci lliures de violència masclista.

Hem aconseguit, i aviat es veurà públicament, que es canviï els noms de 6 carrers d’Esplugues relacionats amb la dictadura franquista; que s’aprovi una proposta de la UGT per donar una solució laboral als aturats de més de 55 anys; el compromís sobre el tancament definitiu del CIE de Barcelona; un altre compromís per l’adopció del salari mínim de 1000 euros; un altre per millorar la qualitat de vida de les persones celíaques; també sobre la creació d’una comissió d’avaluació del servei Bicibox (per cert, una comissió que encara ningú ha convocat). Hem millorat la gestió de les beques menjador, una millora que probablement encara té recorregut. Hem donat suport als afectats per a les hipoteques abusives; també al protocol d’acollida de refugiats a Esplugues, que mai s’ha arribat a portar a terme per culpa de bloqueig del PP. Hem presentat propostes per millorar el desastrós servei de Rodalies d’Adif, per allargar la xarxa de tramvia i per la tant anhelada arribada del Metro al Pont d’Esplugues… en fi. Feina, feina i feina.

I seguirem. Són moltes les idees que tenim per Esplugues i moltes les ganes que tenim de seguir pencant per aconseguir-ho. Amb la vostra ajuda segur que ens en sortirem!

Oriol Torras  El Pont d'Esplugues - Novembre 2016

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B