Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Esport a l’abast de tothom

Lídia Ibáñez - ICV

Cada ajuntament gestiona els seus equipaments com millor li sembla al govern de torn i segons el seu model de ciutat que cadascú  té. Parlem d’instal.lacions esportives. A Esplugues, la gestió del Poliesportiu La Plana s’ha cedit a una empresa privada, renunciant així al control públic que és la que nosaltres defensem,  perquè pensem que és la manera de donar un millor servei  a la ciutadania.

Deixant a banda  l’estat de les instal.lacions, darrerament hi ha hagut queixes degut a l’augment de tarifes. Nosaltres optem per la tarifació social, és a dir que cadascú pagui els serveis segons els seus ingressos, garantint així l’accés de totes les economies a tot el que és públic. Altres ajuntaments ho fan diferent però en tot cas podem fer algunes comparatives amb municipis propers.

El Prat (63.000 habitants i 3 Complexos Esportius amb zones d’aigua i gimnàs). La tarifa general  i horari complet és de 58 e al trimestre, és a dir menys de 20 € mensuals i, si es vol tenir accés alhora a 2 o als 3 complexos que té el Prat, el preu augmenta una mica. La quota disminueix considerablement en cas d’acollir-se a tarifes segons franges horàries.

Cornellà (86.000 habitants  i 2 complexos  esportius amb zones d’aigua i gimnàs). Accés a un complex en horari complet 39 € mensuals  i als dos complexos  43 €. També hi ha altres tarifes reduïdes segons franja horària.

Esplugues (46.000 habitants i 1 complex esportiu amb zones d’aigua i gimnàs).  44 € al mes i sense opció a franges horàries diferenciades.

És a dir, a Esplugues, a més de tenir una ins­tal-lació massificada (només cal fer un càlcul a partir del nombre d’habitants i el nombre d’equipaments), tenim uns preus que no s’acosten als de la nostra comarca. Diuen que són  equivalents  als de Barcelona, sense tenir en compte que Barcelona té una quantitat de serveis tant a nivell de transport com d’infraestructures de tota mena que a Esplugues ni ensumem. Les comparacions no són bones però en tot cas ens hem de comparar amb ciutats semblants a les nostres i, si ho fem així, els preus i  serveis  que oferim  i la relació entre ambdós, tenen molt a desitjar.

Encoratgem al govern municipal a posar-se en marxa i a treballar per a aconseguir uns bons preus per a la nostra ciutadania i apostar de manera clara per l’activitat física a l’abast de tothom.

Lídia Ibáñez   El Pont d'Esplugues - Maig 2016

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B