Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Esplugues, ciutat d’acollida

CUP

Enmig de la crisi econòmica que patim tota la classe treballadora hi ha certs col·lectius que per la nostra condició presentem un risc major de no tenir garantits els drets més bàsics. Parlem, entre d’altres, de dones, de gent gran, de joves, de persones amb diversitat funcional i de persones migrants (especialment aquelles persones que han nascut  fora de la UE).

En aquestes quatre línies volem denunciar el racisme implícit en les polítiques locals que afecten al darrer col·lectiu, i ho farem a través del testimoni d’una persona arribada al nostre poble tot just fa 3 mesos.

Aquesta persona arriba a Esplugues i des de l’Ajuntament l’informen d’una xerrada “d’acollida” en la que suposadament l’informaran de com trobar feina. Un cop allà la sorpresa és que un policia local, lluny de parlar de treball fa un monogràfic sobre la tipologia de delictes i les pautes de convivència de la ciutat, relacionant el seu origen amb la propensió a cometre delictes. Fins i tot s’explica que la gent jove procedent de sudamèrica té tendència a integrar-se en “pandillas” i els mostra gràfics dels delictes més comesos per les persones immigrants l’any anterior. El dret a l’educació i la sanitat (només en casos d’emergència) es comenten de passada.

Davant aquest cúmul d’acusacions i prejudicis ell explica “surto de la xerrada enganyat perquè no tractava del que m’havien dit per telèfon, però també amb por, incòmode, pensant que estic sent observat i controlat”. “Entenc que ens expliquin la normativa i els costums d’aquí però no donant per suposat que per la nostra condició d’estrangers som persones estúpides, ens han arribat a dir que aquí no estava ben vist pegar a les dones”.

“Només demano que la gent m’aculli amb naturalitat. Crec que les xerrades d’acollida haurien de ser un espai informatiu, en el que no es pressuposin les nostres creences, que ens ho preguntin”. “També demanaria que en aquests espais es pogués garantir que si no cometem aquests delictes serem tractats de la mateixa manera que la gent nascuda aquí”.

CUP   El Pont d'Esplugues - Abril 2016

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B