Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Esplugues amb el civisme

Eduard Sanz - PSC

Els ciutadans i les ciutadanes d’Esplugues tenim una magnífica ciutat per viure-la. Podem gaudir dels nostres espais públics, equipaments, serveis, festes, parcs, comerços,  etc. En pocs dies tenim la nostra Festa Major, i ho podrem comprovar.
La manera en com respectem allò que és comú, farà que compartim una ciutat més neta i amable, menys sorollosa, més solidària o més sostenible, entre d’altres. Cadascú de nosaltres hem de prendre consciència de la necessitat de respectar unes normes bàsiques en el nostre dia a dia per tal que l’espai públic el trobem com si fos casa nostre.

Des de l’Ajuntament, periòdicament, impulsem campanyes sobre els límits en el nivell del soroll, l’obligació de recollir els excrements dels animals de companyia, l’ús de papereres i zones verdes o la manera de llençar les escombraries, el seu reciclatge i horaris, entre d’altres.  Alhora, amb l’objectiu de sumar esforços i voluntats de tothom, tal i com recull el Programa d’Actuació Municipal, estem treballant per impulsar un pacte pel civisme a la nostra ciutat.

Per altra banda, a través de l’ordenança de convivència ciutadana i amb el treball de la Policia Local, sancionem als infractors i infractores que no respecten aquestes normes bàsiques de convivència.

Així doncs, tant de forma coercitiva com pedagògica, intentem que Esplugues sigui una ciutat on el civisme i el respecte predomini per part de tothom.

Ara bé, les sancions o campanyes no son res sense la col·laboració i participació del conjunt de la ciutadania. Començant per un mateix, tenint un comportament modèlic i cívic. En segon lloc, fent arribar totes les denúncies que siguin necessàries sobre els casos que veiem o coneixem. I en darrer terme, per obtenir un millor futur en aquest àmbit, cal garantir l’educació dels més petits en aquestes normes de convivència.

Us animo a tothom a participar en aquest objectiu que beneficiarà col·lectivament a tota la ciutat, i a cadascú en particular.
I ara que arriba la nostra Festa Major, siguem exemple de convivència i respecte, gaudim de la festa amb alegria i oblidem per uns dies les dificultats. Ens trobem pels carrers d’Esplugues.
Bona Festa Major!

Eduard Sanz - PSC  El Pont d'Esplugues - Juliol 2016

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B