Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Espai Públic i Patrimoni Cultural

Albert Comellas - CDC

Jordi Savall cloïa la seva carta de rebuig a un premi atorgat pel ministre Wert el 2014 tot citant Dostoievski, “la bellesa salvarà el món”. Però afegint que, perquè això fos possible, la cultura i l’educació haurien de ser ben accessibles per a tothom.

Ho esmento perquè els catalans estem ben habituats a empescar-nos-les per superar dificultats i així, amb l’ajut econòmic de tres empreses patrocinadores (Nestlé, Soler-Sauret i FIATC Clínica Diagonal), l’ajuntament va lliurar el 14 de juliol els premis de la 18a Biennal de Ceràmica Angelina Alós. Va ser una cerimònia oberta a tothom, discreta però lluïda i molt ben organitzada per les treballadores dels nostres Museus.

El jurat ha estat composat per figures de primera línia de la cultura catalana: el prestigiós crític d’art Josep Maria Cadena i dos reconeguts artistes i ceramistes, Jordi Serra i “Madola”.

Us convidem, doncs, a gaudir de l’exposició al Museu de Can Tinturé i poder votar la vostra peça favorita. Les guanyadores “oficials” i la vostra pròpia selecció seran exposades temporalment a la seu de l’Associació Catalana de Ceramistes, a Barcelona. En paral·lel, des dels jardins de Can Tinturé, podreu emmirallar-vos amb la façana de vidre de La Masoveria, intervinguda recentment amb una preciosa “Pluja d’art” realitzada pels alumnes de l’Escola Municipal de Ceràmica.

Un cop finalitzi l’exposició de la Biennal, les peces guanyadores s’afegiran als aparadors d’exposició de l’Espai Baronda, esdevenint una excel·lent targeta de presentació del caràcter ceràmic de la ciutat. Aquest l’edifici alberga també una exposició permanent de l’artista local, Angelina Alós.

A més a més, al setembre visitarà Esplugues un centenar de congressistes de l’Acadèmia Internacional de Ceràmica, que celebra el seu 47è congrés a Barcelona. Gràcies a l’aportació i al personal voluntari de l’ajuntament, l’AMPEL i el Museu Setoain, col·lecció privada, els mostrarem el nostre patrimoni ceràmic i modernista.

Voldria cloure citant l’intel·lectual i ministre francès André Malraux, qui deia que “la cultura no s’hereta sinó que es conquesta”. Així, l’Ajuntament treballa també des de la regidoria de Patrimoni Cultural per posar-la al vostre abast, tot aprofitant la feina feta per promocionar internacionalment la ciutat.

El meu mòbil és 670 890 438 i estic a la vostra disposició.

Albert Comellas - CDC  El Pont d'Esplugues - Setembre 2016

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B