Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Escoltar, reflexionar i donar resposta a tothom

Albert Comellas - PDECAT

Voldria compartir el que Xavier Trias, com a alcalde de Barcelona, va dir-nos en una trobada de política municipal l’any 2013. El seu estupor era ben palès per les desviacions milionàries d’obres que havia d’inaugurar (Museu del Disseny, el Born i els Encants) enmig d’un malestar social que feia impossible d’explicar aquell dispendi. La seva il·lusió per servir bé tots els veïns, però, li va fer subratllar un missatge en positiu: “Farem coses si fem coses junts”.

Al redactar el programa electoral per a les eleccions municipals del 2015 i escollir el nostre lema, la nostra tria va ser, doncs, unànime: Tothom fa Esplugues. I així ho fem ara des de l’equip de govern municipal, consolidat i cohesionat gràcies al desenvolupament del Pacte de Govern que casa els punts en comú dels programes electorals dels dos socis de govern.
Aquesta manera de fer política ha aconseguit un ampli suport al pressupost del 2017, amb 14 vots a favor i 1 abstenció d’un total de 20. Les aportacions en positiu de dos grups de l’oposició (ERC i PP) completen la visió d’equilibri inversor a la ciutat i resolució dels problemes pendents sense haver d’apujar els impostos, tot disminuint l’endeutament públic.

Remarquem també que s’hi ha inclòs el programa de la Diputació de Barcelona d’aliments frescos per a famílies necessitades, que implementarà Creu Roja. Així com la cura creixent del nostre patrimoni ceràmic i modernista, perquè dóna un sentit d’arrelament i continuïtat, un valor tan nostrat. Perquè només qui té eines per conèixer la seva cultura i patrimoni pot arribar a apreciar les alienes i esdevenir un membre valuós de la comunitat.

Gràcies doncs, a l’esforç de tothom, posarem en vies de solució els mercats municipals, el teatre-auditori, el poliesportiu de Can Vidalet, les millores als polígons industrials i la mobilitat sostenible: ordenació dels carrils bici, arranjament de voreres (Av. Països Catalans entre d’altres) i l’impuls del transport públic. Per fer d’Esplugues, amb eficiència econòmica, una ciutat de mida humana amb qualitat de vida i treball de qualitat.

A tall de cloenda, m’agradaria citar el Papa Francesc: “Els diners no tenen un valor neutre, sinó que l’adquireixen segons les finalitats i les circumstàncies amb les que es fan servir”. Fem memòria, doncs, que amb cada decisió d’estalvi, compra o inversió, decidim el model de ciutat que construïm.

Albert Comellas  El Pont d'Esplugues - Desembre 2016

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B