Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

El nostre sí als pressupostos

Oriol Torras - ERC

ERC hem votat que sí als pressupostos municipals del 2017. I cal dir que és un fet quasi inèdit, perquè això no passava des de feia 13 anys, quan la nostra regidora era la Carme Porta. Per què ho hem fet? Bàsicament per dues raons.

La primera és perquè aquests pressupostos inclouen, en l’apartat d’inversions, per exemple, el poliesportiu de Can Vidalet, l’allargament i consolidació dels carrils bici a la nostra ciutat, la construcció dels dos nous mercats municipals i la recuperació de les obres de l’auditori (un edifici que esperem que pugui encabir l’escola de música). Són projectes molt importants per a la nostra ciutat, que nosaltres hem estat reclamant durant molt de temps i que sembla que finalment veuran la llum. Seria molt estrany que, després de reivindicar-los durant tants anys, ara ens hi oposéssim.

La segona és perquè, després d’un període de negociació, s’hi han inclòs unes quantes partides del nostre programa que per nosaltres són molt importants. Per exemple, el Pla estratègic de comerç, que per a nosaltres és fonamental a l’hora d’encaminar actuacions de suport al nostre teixit comercial (sobretot ara que el nou centre comercial tira endavant); la partida inicial pel nou casal d’entitats al barri del Gall, segons el projecte que impulsen els Castellers i la coordinadora d’entitats (100.000 euros per començar el projecte); s’ha pactat la concreció del projecte per convertir la plaça Santa Magdalena en una autèntica plaça Major, que per a nosaltres és una peça fonamental no només urbanísticament sinó també pel que fa a la cohesió social; i segueix endavant el projecte de branding per a la nostra ciutat, el qual portarà –si es fa bé– noves inversions a Esplugues.

Ens agafem el nostre sí amb certa cautela, però. Massa vegades hem vist com els pactes municipals quedaven en paper mullat. Esperem que aquest no sigui el cas i no ens n’haguem de penedir en el futur.

Oriol Torras El Pont d'Esplugues - Desembre 2016

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B