Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

El metro, encara no toca?

Oriol Torras - ERC

Esplugues està físicament inserida en un continu urbà dels més importants d’Europa. I com a tal, aquesta gran ciutat de ciutats té una xarxa de transports de persones molt important, amb metro, trens, autobusos, tramvies... Sovint, els usuaris d’aquesta xarxa ens queixem del servei i en reclamem, amb tota legitimitat, millores importants; a vegades sense pensar del tot que moltes d’aquestes millores representen inversions milionàries, generalment inassumibles per a un sol ajuntament.

Amb tot, cal recordar que l’Àrea Metropolitana té amb Esplugues una assignatura pendent des de fa com a mínim quatre dècades: som l’únic municipi limítrof amb Barcelona sense estació de metro (exceptuant la perifèrica estació de Can Vidalet, òbviament); l’hospital de Sant Joan de Déu és l’únic gran hospital de Barcelona sense metro a prop; i els espluguins tardem el mateix o més per arribar al centre de Barcelona que la gent de Terrassa o Sabadell (a 40 km de distància).

Per això des d’ERC vam presentar una moció al Ple d’abril, aprovada per unanimitat, en la qual, entre d’altres coses, tornàvem a posar sobre la taula la vella reclamació de la prolongació de la L3 des de Zona Universitària fins a Pont d’Esplugues, amb parada a Sant Joan de Déu. Pensem que no ens podem resignar que ens diguin que no durant 40 anys més, quan a la resta de l’Àrea Metropolitana s’estan fent obres que en multipliquen per 20 el cost. Pensem que és una inversió vital per al nostre municipi i l’àrea que ens envolta. I creiem que el nostre Ajuntament podria exercir molta més pressió perquè es materialitzés en un termini raonable. I mentre això no passi, volem que ens arribi la xarxa ortogonal d’autobusos de Barcelona. Amb tota l’estimació per la resta de municipis, ara ja ens començaria a tocar també a nosaltres. No creieu?

Oriol Torras (ERC) a El Pont d'Esplugues - Maig 2016

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B