Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

El masclisme mata

Estefanía Zafra

La xacra de la nostra societat és la violència masclista, que s’exerceix sobre les dones evidenciant la desigualtat en les relacions entre homes i dones d’una societat patriarcal estructurada a partir del domini de l’home. La seva violència, exercida per homes contra dones pel sol fet de ser-ho, menystén, humilia, insulta, aïlla priva de recursos i agredeix psicològicament o física fins arribar a causar-li la mort.

La sensibilització és cada vegada més gran i malgrat tot, segueixen morint dones assassinades. I ens ha tocat viure-ho molt de prop. Són FEMINICIDIS. Totes les morts tenen un fil conductor: el masclisme. És una qüestió d’educació, des de la base, des dels més petits; i tots hi podem fer molt. Canviem la visió sexista de la societat,  denunciem  les agressions masclistes, totes, no permetem publicitat sexista, exigim educació afectiu-sexual sense prejudicis,  sensibilitzem no acceptant estereotips de gènere, fem als homes partícips i agents actius contra el masclisme i no escatimem ni un sol recurs per la prevenció i l’atenció a les víctimes.

Esplugues,una ciutat lliure del masclisme!

Comunicat de  la Coordinadora de Cultura Popular i la Comissió de  Festes Populars
La decisió presa pel Govern d’anul·lar els actes de divendres sense tenir en compte les entitats que representen i fan possible la Cultura Popular no té cap tipus de sentit, i expressem malestar i indignació. El matí de divendres vam fer una proposta molt seriosa i no es va voler ni contemplar. Consistia en mantenir la festa amb el respecte necessari i aprofitar els actes. Un seguici en silenci i sense lluïments, fer xerrades, tallers, zones de debat i una petita manifestació per visualitzar, informar i conscienciar. Però la decisió d’anul·lar-ho tot (que vam respectar) ja estava presa per poques persones sense tenir en compte a moltes.

Per tant, com que els actes que va portar a terme l’Ajuntament ens van semblar curts, pocs i buits de contingut, vam organitzar-nos lluny de la institució que no ens representa. Vam escriure i llegir diferents manifests adaptats a cada acte de Festa Major, vam reforçar la informació i vam sortir al carrer mitjançant una marxa per visualitzar el feminicidi i en memòria de totes les víctimes en mans del patriarcat i la violència masclista.

Des de Festes Populars seguirem treballant contra el masclisme que produeix el patriarcat i el capitalisme, com fins ara, amb tot tipus d’informació i amb un protocol sobre possibles agressions o actituds masclistes que fan que els nostres espais al menys estiguin més treballats i preparats.

Cap agressió sense resposta!

ICV  El Pont d'Esplugues - Octubre 2016

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B