Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Districte Centre, nucli natural

Albert Comellas PDECAT

Com a regidor delegat per l’alcaldessa del districte Centre, puc afirmar que s’està donant compliment a un dels punts fonamentals del pacte del nostre govern de coalició a Esplugues.

Aquest punt tracta precisament de dotar d’un cert equilibri territorial a les inversions i millores a la ciutat que s’han fet, es fan i es faran a Esplugues durant aquest mandat municipal 2015-2019.

Així, s’arranjaran immediatament carrers ben cèntrics on és menester arranjament, millora o canvis substancials, com per exemple Vicenç Bou i la vorera de l’avinguda Isidre Martí davant de la residència Fèlix Llobet, tot seguint el model que es va executar al carrer Eduard Toldrà el mandat 2011-2015. Voldria subratllar que des de CiU Esplugues, a l’oposició aleshores, varem donar suport a gairebé tots els pressupostos anuals per poder fer aquella inversió al c. Toldrà.

Aquestes millores al barri centre també tenen el seu mirall al barris de la Mallola i la Miranda, on el meu company regidor del Partit Demòcrata n’és el regidor delegat d’alcaldia. Les millores en aquest dos barris han anat acompanyades d’un treball colze a colze amb les associacions de veïns, que han nodrit l’equip de govern amb la informació gràfica de les millores suggerides, han fonamentat els seus  neguits i ens han ajudat constructivament a prioritzar les inversions. Sense aquesta feina conjunta no s’hauria pogut planificar i programar les millores. Un exemple ben palès és el del passatge Nebot. És tot un model de relació a seguir, un model de feina continuada, conjunta i sense escarafalls. Una relació ben efectiva i sobretot, eficient en l’ús dels recursos públics. Tant de bo l’execució de l’obra estigui, com ha de ser, a l’alçada de la preparació i les expectatives generades.

Un altre punt on l’acord es pot palesar és en la millora dels accessos a la ciutat i al barri centre en l’entorn del barri de Finestrelles. El nostre regidor de mobilitat ha entomat perfectament l’encàrrec de l’equip de govern i així ben aviat el carril bici que ens unirà amb Barcelona per l’avinguda Diagonal tindrà una continuació ben arranjada a la vorera muntanya de l’avinguda dels Països Catalans. Cal fer memòria que la vorera mar va ser ja ràpidament arranjada per facilitar l’accés caminant i en bicicleta als col·legis del carrer Sant Mateu i que s’hi va arranjar una zona de desencotxament ràpid dels alumnes (Kiss&Ride) per evitar embussos pel matí. Un cop aquesta zona ha estat habilitada, amb la col·laboració dels alumnes de l’Escola Garbí en aquestes operacions, s’ha procedit a la col·locació de barres a la plaça Josep Català per assegurar el correcte ús de les voreres.

Albert Comellas  El Pont d'Esplugues - Febrer 2017

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B