Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Deu motius per dir no al Pla Caufec

Estefanía Zafra - ICV

A causa de la manca de pluralitat  del Pont i de la negativa del govern municipal a donar veu a l’oposició ciutadana, hem cedit aquest espai a la Plataforma contra el Pla CAUFEC.

1.- Es basa en el model d’especulació urbanística que ens va portar a la crisi, i va néixer amb mentides (llegiu la columna “el Caufec fa pudor”).

2.- Degrada el medi ambient, ja que aquest sector que el Pla General Metropolità preveia que fos una de les principals entrades al parc de Collserola es convertirà en un mur de ciment.

3.- Massificarà els barris afectats i els del voltant, com Can Vidalet i Can Clota.

4.- Fa trampa i dóna recursos públics a un promotor privat, perquè la tercera part dels terrenys que intervenen en la planificació són de titularitat pública (Ajuntament d’Esplugues, MOPT, MOPU) i han estat incorporats al Pla Caufec sense cap compensació a canvi.

5.- Col·lapsarà el trànsit, ja que, tot i que preveu ampliar els vials dintre de la zona, aquests es converteixen en un coll d’ampolla en sortir de l’àmbit del pla. El trànsit de les 35.000 persones per dia que el mateix projecte calcula que entrarien i sortiran de la zona col·lapsaran la ja saturada entrada a Esplugues i Barcelona.

6.- S’ha imposat sense diàleg i amb repressió. No s’ha dubtat en processar per la via penal i administrativa a les cares més visibles del moviment contrari al pla, que han hagut d’estar 7 anys de les seves vides pendents de judicis que els han absolt de tots els càrrecs que els havien imputat.

7.- No millora els equipaments públics. No aprofita per arreglar la precària situació d’Esplugues pel que fa a equipaments públics.

8.- Malmet el comerç local. Crea un centre comercial on les botigues d’Esplugues no podran pagar els abusius lloguers de les parades i suposarà una competència inassumible per a molts comerços.

9.- Agreuja l’accés a l’habitatge. Allunya encara més el nostre jovent i els sectors més desfavorits, ja que hi haurà 600 habitatges de luxe i només 125 pisos de preu taxat.

10.- Enderroca el patrimoni. Van fer fora al masover de la masia Ca n’Oliveres i la van tapiar deixant que s’acabés d’ensorrar.
Més informació: noalplacaufec.info.

Estefanía Zafra  El Pont d'Esplugues - Febrer 2017

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B