Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Desenvolupament humà

Albert Comellas - CDC

A la seva encíclica, el Papa Francesc reflexiona sobre les causes i els efectes del canvi climàtic accelerat que pateix la Terra. Està demostrat científicament que el canvi és degut a l’activitat econòmica, malgrat la repercussió mediàtica que tenen uns pocs mercaders del dubte, que neguen aquest fet.

És commovedor com li dol l’efecte del canvi sobre el mes fràgils, els pobres, i la seva crida és clara: La tecnologia aporta solucions apaivagadores, però no es tracta només de convertir l’economia a l’ecologisme. Cal doncs un comportament humà més reflexiu i conseqüent. Perquè el mercat és només un mecanisme de formació de preus, però qui decideix finalment quins esforços són els premiats som cadascú dels afectats. Tothom, doncs, fa política al llarg del dia amb llurs reflexions i decisions.

A Esplugues hi ha empreses, industria i comerços que sí són conscients del repte d’augmentar la productivitat i respectar el medi tot atraient talent i compromís. ¿Quant val una bona idea de negoci, un client satisfet, un nou producte o servei d’èxit, una font d’estalvi de temps o d’eficiència energètica? Es pot etiquetar tot amb un preu, però el valor d’una millora pot ser immens.

Així, d’un any ençà, els regidors de CDC governem en coalició a Esplugues, compromesos amb la mobilitat sostenible, el bon govern, la transparència, el foment del patrimoni cultural i el nou pacte per a la Reactivació Econòmica i l’Ocupació de Qualitat.

A finals de maig, però, 2.654 veïns nostres voleu treballar i encara no heu trobat on. Sou un 10% dels homes i un 14% de les dones, massa diferència encara. I les dones que sí treballeu teniu una jornada laboral sovint duplicada però sense el mateix reconeixement a nivell salarial. Les famílies ho teniu així molt difícil per créixer i la taxa de natalitat catalana roman, doncs, ridícula. A més a més, les dones amb més formació, tot i afirmar als estudis que sí voldríeu tenir més fills, no ho feu a canvi de “consolidar” els llocs de feina més qualificats. És vital, doncs, organitzar-nos millor per afavorir la llibertat horària i la conciliació laboral.

La complexitat pot ser una excusa per no abordar els problemes, però CDC Esplugues tenim un programa i l’acord per desenvolupar-lo amb el nostres socis de govern, tot escoltant, reflexionant i donant resposta a les vostres aportacions i suggeriments. Essent fidels al nostre lema de campanya, “Tothom fa Esplugues”.

Albert Comellas - CDC  El Pont d'Esplugues - Juliol 2016

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B