Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Defensem l'escola pública de qualitat

Eduard Sanz - PSC

A Esplugues ho tenim clar. Ara que arriba la preinscripció als centres escolars, tots els grups municipals i la regidora no adscrita vàrem aprovar una moció en defensa de l’escola pública i per evitar el tancament de línies de P3 a Esplugues i el Baix Llobregat. Cal que en un tema tant important, en el que ens juguem l’educació dels nostres fills i filles, tots anem a una.
Cert és que existeix en general una davallada de la natalitat i que cal adaptar l’oferta o la demanada però, tancar aules, no ha de ser l’opció. I menys a l’escola pública. Primer, cal afrontar aquesta davallada baixant la ràtio d’alumnes per aula a P3. Això permet mantenir la mateixa oferta i a més afavorir la qualitat educativa a l’aula i l’atenció per part del professorat als nostres infants.

També cal mantenir l’oferta fins que la preinscripció estigui feta. Oferir a les famílies menys aules en el moment d’inscriure els nens i nenes, provoca que algunes d’elles cerquin altres opcions per por a quedar fora de l’escola escollida. Per tant, desvirtua la realitat i afavoreix un traspàs cap a l’escola concertada o privada.

Tanmateix, cal afrontar la davallada de la natalitat des de tota l’oferta finançada amb fons públics. No pot ser que aquesta sempre reverteixi a l’escola pública i no a la concertada. El departament no es planteja mai la supressió de línies a la concertada, quan la reducció de la demanda és per tots. A més, tal i com diu la llei d’educació, és l’escola concertada la que complementa a la pública, i no a l’inrevés.

Els socialistes hem estat abanderats de l’escola pública i ho hem posat en pràctica posant a l’abast de tothom l’educació gratuïta i universal. Un dels pilars bàsica per a qualsevol societat. Ara no ho podem deixar perdre.  A Esplugues, juntament amb la comunitat educativa,  continuarem treballant per a que això sigui així. Pressionant el Departament d’Ensenyament de la Generalitat que és qui pren la decisió, i oposant-nos frontalment a reduir la nostra oferta educativa que pensem necessària i acreditada.

Eduard Sanz (PSC) a El Pont d'Esplugues - Febrer 2016

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B