Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Congelem impostos i augmentem inversió

Eduard Sanz - PSC

El mes d’octubre, el Ple de l’ajuntament va aprovar congelar els impostos i taxes de cara al 2017. La voluntat del PSC i del govern és, sempre que sigui possible, continuar millorant els serveis a la ciutadania, la promoció econòmica i creació d’ocupació, la cobertura social, o els equipaments i espai públic, sense necessitat d’augmentar els impostos municipals. Val a dir que, segons dades de la Diputació de Barcelona, Esplugues continuarà sent el municipi entre 30.000 i 100.000 habitants de la província de Barcelona amb la menor pressió fiscal.

Però, a més, el pressupost municipal per l’any vinent, aprovat inicialment el passat dia 16 de novembre, preveu una major despesa tant en l’àmbit social com a les inversions (més del doble que l’any passat). Això és el resultat d’una bona gestió financera i d’una major previsió d’ingressos extraordinaris, així com d’altres administracions.

Un pressupost que va ser aprovatamb 14 vots a favor, una abstenció i 5 vots en contra. Una mostra més de la voluntat del govern de consensuar i sumar a tots els grups polítics en les estratègies i grans decisions que afecten a la ciutat. Vull agrair especialment en aquest sentit, el suport d’ERC i PP a aquests pressupostos.

Uns pressupostos marcadament socials que, d’una despesa ja molt significativa, preveuen l’augment en beques, ajuts socials, combat contra la pobresa energètica, un nou programa d’aliments frescos per a famílies en vulnerabilitat social, el desenvolupament del pacte per a la dinamització econòmica i l’ocupació de qualitat, més recursos per a les llars d’infants, o més habitatge per emergències socials, entre d’altres.

Per altra banda, cal destacar en el capítol d’inversions, la construcció del nou poliesportiu de Can Vidalet, la represa de les obres de l’auditori, la inversió en tecnologia i tractament de la informació, la renovació de parcs infantils o les millores de diferents carrers de la nostra ciutat.

En definitiva, un pressupost que estem convençuts afronta de manera decidida els reptes que com a ciutat tenim i als que volem donar solucions.

Eduard Sanz  El Pont d'Esplugues - Desembre 2016

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B