Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Caufec torna

No pot ser. No podem continuar així. Hi ha 5 persones del nostre poble a qui s’acusa d’un gran delicte: defensar el territori i estimar Esplugues. I per això poden acabar a la presó. Tot ve del pla CAUFEC, aquell pla especulatiu que pretén destrossar la nostra muntanya, que pretén un model de ciutat que res té a veure amb el que volem, que no té en compte ni la nostra gent, ni el nostre comerç, ni la qualitat de l’aire ni la protecció dels espais naturals. I l’Ajuntament el recolza i l’impulsa.

Des del primer moment un important sector de la població hi vam estar en contra i es va portar endavant una lluita PACÍFICA però contundent, AGOSARADA, però respectuosa, de DENÚNCIA contra els qui  volen treure profit  a qualsevol preu.  I vet aquí el resultat: judicis i imposicions de penes multa per penjar pancartes, per passar la nit penjats d’un dels edificis més alts d’Esplugues, per convocar manifestacions de protesta festives... i ara, quan fa 7 anys de la darrera acció torna a aparèixer la mà negra que amenaça a portar 5 persones a la presó. Cinc noms que apareixen en un atestat que va fer la policia local d’Esplugues quan més de 150 persones volíem entrar al Ple, i d’una manera totalment discrecional, sense demanar documentació, sense contrastar res, se’ls acusa. Els demés es veu que no vam fer res. El judici, basat en la presumpció de veracitat policial, tindrà lloc el mes de gener. Els polítics d’Esplugues es van comprometre a entregar en mà un escrit al fiscal  manifestant la desproporció de les penes que es demanen amb l’acció portada a terme. No tots hi van anar. Alguns estan ofesos perquè es torna a remoure el tema i queden en evidència.

Quan s’acabarà el malson? Quan la justícia serà per a tothom igual? Hem de seguir estant alerta. Potser ben aviat haurem de tornar a sortir tots al carrer per manifestar el nostre suport a aquestes 5 persones i el rebuig al Pla CAUFEC.

Lídia Ibáñez - El Pont d'Esplugues núm. 235 - Gener 2016

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B