Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Cap agressió sense resposta

CUP

Seguint amb l’oferiment al que ens vam comprometre a la nostra primera columna a El Pont, i atès que les entitats, encara ara, no disposen d’un espai d’expressió propi a la revista municipal, cedim aquesta columna a la Comissió de Festes Populars i la Coordinadora de Cultura Popular d’Esplugues de Llobregat:

“Des de la Comissió de Festes Populars juntament amb la Coordinadora de Cultura Popular d’Esplugues volem fer uns aclariments respecte a la Festa Major d’enguany que malauradament es va veure afectada per l’assassinat masclista que va patir una veïna la nit anterior a l’inici de Festa Major.

La decisió presa pel Govern d’anul·lar els actes de divendres sense tenir en compte les entitats que representen i fan possible la Cultura Popular no té cap tipus de sentit, i expressem malestar i indignació. El matí de divendres vam fer una proposta molt seriosa i no es va voler ni contemplar. Consistia en mantenir la festa amb el respecte necessari i aprofitar els actes. Un seguici en silenci i sense lluïments, fer xerrades, tallers, zones de debat i una petita manifestació per visualitzar, informar i conscienciar. Però la decisió d’anul·lar-ho tot (que vam respectar) ja estava presa per poques persones sense tenir en compte a moltes.

Per tant, com que els actes que va portar a terme l’Ajuntament ens van semblar curts, pocs i buits de contingut, vam organitzar-nos lluny de la institució que no ens representa. Vam escriure i llegir diferents manifests adaptats a cada acte de Festa Major, vam reforçar la informació i vam sortir al carrer mitjançant una marxa per visualitzar el feminicidi i en memòria de totes les víctimes en mans del patriarcat i la violència masclista.

Des de Festes Populars seguirem treballant contra el masclisme que produeix el patriarcat i el capitalisme, com fins ara, amb tot tipus d’informació i amb un protocol sobre possibles agressions o actituds masclistes que fan que els nostres espais al menys estiguin més treballats i preparats.

Cap agressió sense resposta!”

CUP  El Pont d'Esplugues - Octubre 2016

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B