Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

Anem a mil

Oriol Torras - ERC

Al Ple de juny es va aprovar la moció per un salari mínim digne de 1000 €, impulsada per ERC - Gent per Esplugues conjuntament amb CDC i PSC. Aquesta moció pretenia recollir les aspiracions de la plataforma Anem a mil, la qual denuncia que el salari mínim interprofessional, que en aquests moments està per sota del lloguer mitjà d’un pis a Esplugues, fomenta i consolida situacions de desigualtat social molt greus.

La moció demanava, entre d’altres coses, garantir de cares al futur que els contractes laborals de l’Ajuntament no baixin d’aquesta quantitat (una situació contractual que no es dóna actualment en treballadors municipals a jornada completa), instava les administracions supramunicipals a fer el mateix, i apuntava en la línia d’aconseguir que l’Ajuntament apliqui aquests criteris en la contractació i licitació públiques.

Des d’ERC estem molt satisfets perquè aquesta iniciativa es va tirar endavant amb els vots favorables de tots els grups municipals, excepte de C’s, que es va abstenir. Aquest és, doncs, un nou exemple de l’entesa que hi ha en aquest moment entre els representants polítics d’Esplugues, inèdita en ajuntaments del nostre voltant; quan es tracta de pensar un futur millor per tothom, ens posem d’acord.

I el millor de tot plegat és que, en aquest mandat, això no és una excepció. Durant aquest primer any que portem, hem aprovat nombroses iniciatives amb majories semblants o fins i tot amb unanimitats. I això cal que s’entengui i es valori com un esforç de consens que va més enllà de l’anomenada partitocràcia i a favor de la ciutadania, en moments excepcionals econòmicament com els que estem intentant deixar enrere. Des d’ERC farem tots els esforços que calgui perquè aquest consens i cordialitat no s’aturin. Per part nostra no quedarà.

Oriol Torras - ERC  El Pont d'Esplugues - Juliol 2016

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B