Ves al contingut. | Salta a la navegació

Seccions

8 de març Dona Treballadora

Julián Carrasco - CE

El Dia Internacional de la Dona Treballadora commemora la lluita per aconseguir un treball i una vida amb drets, justícia i llibertat per a les dones i pel seu desenvolupament íntegre com a persones. En 1910, en la II conferència de dones socialistes i a proposta de Clara Zetkin, comunista alemanya, es va proclamar el dia 8 de març com a dia internacional de la dona treballadora i a l’any següent es va celebrar per primera vegada aquest dia a Alemanya, Àustria, Dinamarca i Suïssa, amb mítings als que van acudir més d’un milió de persones. Es reclamava, a més a més de drets tan bàsics com el dret a vot, a la feina, a la formació Professional; el dret a la no discriminació laboral. Encara estem amb el mateix. Imaginem-nos un milió de persones al passeig de Gràcia reclamant precisament això.

El 1975, l’Assemblea General de l’ONU va declarar el 8 de març com a Dia Internacional de la Dona i el 1977 el va proclamar com a dia Internacional pels drets de la Dona i la Pau Internacional.

Les polítiques públiques austericides –amb retallades en drets de ciutadania com salut, educació, dependència i polítiques d’igualtat– fan incrementar les desigualtats i que les dones visquin en pitjors condicions. Les diferències salarials entre homes i dones que realitzen la mateixa feina són escandaloses.

Donem suport i considerem imprescindibles les actuacions recollides al Pla d’Actuació Municipal per prioritzar i promoure l’ocupabilitat i la contractació de persones aturades amb especials dificultats, entre les quals es troben les dones. Denunciem, condemnem i no oblidem les dones víctimes de la violència masclista. Exigim mesures d’urgència que s’han d’implementar de forma immediata, mitjançant un pla de xoc que abordi i aturi aquesta massacre.

Considerem que totes les instàncies de govern, incloses les municipals, s’han de comprometre realment en la prevenció i l’eradicació de les violències masclistes, així com em l’assistència i cobertura a totes les dones que l’hagin patit.
La prevenció també ha de ser una política prioritària, amb formació específica per a tot el personal que hi intervé.
Canviem Esplugues manifesta la seva contundent reprovació envers aquesta xacra, perquè una societat on persisteix la violència masclista no és una societat plenament democràtica. Defensem una societat i un món amb dones amb drets, un món on cap ésser humà hagi d’estar sotmès a cap altre.

Julián Carrasco (CE)   El Pont d'Esplugues - Març 2016

AJUNTAMENT D'ESPLUGUES DE LLOBREGAT Plaça Santa Magdalena, 5-6 - CP 08950
Telèfon: 93 371 33 50 | Fax: 93 372 29 10 | ajuntament@esplugues.cat | NIF P0807600B